Fehérvár: ötezer jegyet árulhatnak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.27. 00:01
Címkék
Tétmeccset érinthet az olaszok elleni szerdai siker. Az eddigi tervek szerint Székesfehérváron fogadná a magyar válogatott a bosnyákot, ám a világbajnok legyőzése után vélhetően sokan lennének kíváncsiak a találkozóra. A Sóstói Stadionba viszont csak ötezren léphetnének be.

Beigazolódni látszik, hogy sen ki sem számított igazából a magyar válogatott Olaszország elleni győzelmére. Korábban úgy döntöttek a Magyar Labdarúgószövetségben, hogy a következő mérkőzést, a Bosznia-Hercegovinával lejátszandó Európa-bajnoki selejtezőt szeptember 8-án Székesfehérváron játszsza a csapat.

Igen ám, de az olaszokkal szembeni siker ismét meghozta a szurkolók kedvét, és sokan szeretnék megnézni a mérkőzést a helyszínen. A Sóstói Stadionban azonban mindössze ötezren drukkolhatnának az együttesnek, s ennél nyilván többen lennének kíváncsiak a világbajnokot legyőző válogatottra. Az FC Fehérvár pályájára az UEFA szigorú előírásai miatt mehetnek be ilyen kevesen, hiszen csak az ülőhelyre szóló belépőket lehetne értékesíteni. Ráadásul ezek közül sem mindegyiket, mert a lelátó egy részét– a bosnyák szurkolók mellettit

– biztonsági okokból üresen kell hagyni. Vagyis a válogatottat körülvevő felfokozott hangulatban nem tetszik ideális megoldásnak a székesfehérvári stadion.

Ugyanakkor nem könnyű két héttel a mérkőzés előtt módósítani a helyszínt – ha csak szimpla magyar bajnokiról lenne szó, akkor nem lenne gond, de az UEFA-nál komolyan veszik ezeket az ügyeket. A szabályok szerint negyvenöt nappal a selejtező előtt el kell dönteni, hol és mikor rendezik majd a találkozót, és ezen már nem lehet változtatni. Információink szerint – vasárnap délután a szövetség elnöke és főtitkára is elérhetetlen volt – az MLSZ vezetői megpróbálják a (majdnem) lehetetlent, s levéllel fordulnak az európai szövetség elöljáróihoz, engedélyt kérve, hogy inkább Budapesten legyen a meccs. Legszívesebben a Puskás Ferenc Stadionban rendeznék a mérkőzést, ám a döntéshozók válaszára néhány napot még minden bizonnyal várni kell.

Sokat segítene a magyar szövetségnek, ha a bosnyákok is jeleznék az UEFA-nál, hogy szívesebben játszanának Budapesten. Ezt könnyen tudnák indokolni, hiszen a fővárosba érkeznek repülővel. Nem zárható ki, hogy az MLSZ megkéri majd a bosnyákokat is, hogy támogassák a magyar törekvést. Nem kizárt, hogy az ellenfél is mellénk áll ebben az ügyben.

Mindenesetre a szövetségben a hivatalos döntésig úgy készülnek, hogy Székesfehérváron kell megrendezni a mérkőzést.

Az viszont már biztos, hogy a magyar válogatott október 17-én barátságos mérkőzést játszik Poznanban Lengyelország ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik