Szerelme a futball (2)

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.09.14. 23:44
Címkék
A Siófok–Bp. Honvéd meccs az egyik slágere a Soproni Liga nyolcadik fordulójának. S habár a tabellát vezető kispestiek játéka újabban tartogat érdekességeket, érdemes a siófoki oldalt is nézni: a mezőny elnyűhetetlen hátvédje, Kuttor Attila próbálja megfékezni a honvédos rohamokat. A játékos 512 mérkőzést játszott az élvonalban, s megdöntheti Illés Béla 540 meccses bajnoki rekordját.

Folytatás a 4. oldalról
nultak futballozni. Mi a jobb iskola: a salak, amelyen ön kezdett, vagy a fű, esetleg műfű?
Folytatás a 4. oldalról
nultak futballozni. Mi a jobb iskola: a salak, amelyen ön kezdett, vagy a fű, esetleg műfű?

Van, amit csak a salakon lehet megtanulni, mint például azt, hogyan lehet becsúszás nélkül jó ütemben szerelni, ráadásul aki kevesebbet kapott ifjúkorában, talán jobban megbecsüli a jót, a minőségit. A jobb körülmények akkor számítanak igazán, ha a versenyeztetés kerül előtérbe. Az alapokat bárhol el lehet sajátítani: én például rengeteget játszottam gyerekkoromban olyan pályákon is, amelyeket mára benőtt a gaz vagy ráépítettek, úgyhogy a mai srácoknak már csak ezért is csábítóvá kell tenni a helyet, ahol focizhatnak.

Mostani ellenfelüknél, a kispestieknél tudhatják, mi a különbség a szegényház és a luxus között. Mit gondol, a mai Siófok megverheti a jó erőkből álló Honvédot?

Ez a célunk! A Honvédról persze mostanában csupa jót hallani, mert remek csapat. De nekünk megvan az állandó játékunk, azt kell csinálnunk, amit tudunk, és ez a győzelemhez is elég lehet.

Ötszáztizenkét meccsel a háta mögött készül még az ellenfél csatáraiból, vagy rutinból oldja meg feladatát?

Ha rutinon a szakmai tudásra gondol, akkor rutinból játszom. Persze ez önmagában nem elég, úgyhogy készülök az ellenfelekből. Figyelem a játékukat, elemezgetem magamban, ki merre cselez, hogyan fejel.

Huszonnyolc meccs múlva utolérheti az ötszáznegyven bajnokit játszó Illés Bélát. Motiválja, hogy megelőzze volt MTK-s csapattársát?

A szerződésem csak erre a bajnokságra szól, ez pedig még önmagában akkor sem elég a sikerhez, ha minden bajnokin pályára lépek. Már az ötszáz meccs miatt is boldog voltam, úgyhogy maradjunk annyiban: meglátom, meddig bírja a strapát a szervezetem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik