Délelőtt rendezik az igazi meccset

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.10.19. 12:30
Címkék
A Fehérvár péntek este bajnokit játszik Diósgyőrben, ám ennél a meccsnél fontosabb a délelőtti taggyűlés, amelyen a futball-kft. sorsa a tét. Ha nem lesz pénz, minden mérkőzésen három pontot levonnak a csapattól.

dőlhetnek el. Péntek délelőtt ugyanis hosszú idő után ismét összeül az FC Fehérvár Kft. tulajdonosi tanácsa, vagyis azok a személyek találkoznak majd, akik megmenthetik a klubot a csődtől. A cégnek jelentős tartozásai vannak a játékosokkal, a szállítókkal és az adóhatósággal szemben is. Ráadásul péntek hat óráig ki kell fizetni a Csizmadia Csabáért még a Kecskemétnek járó átigazolási összeget – 3.7 millió forintot –, mert ha ez nem történik meg, a diósgyőri bajnoki után a szövetség három pontot levon az FC Fehérvártól.

A taggyűlés ennek fényében rendkívül fontos lesz; voltaképpen a fehérvári futball jövője a tét. Meg Gál László ügyvezető jövője, akit sokan körön kívül szeretnének látni.

„Nem az a lényeg, ki vezeti a céget – mondta Gál László. – Ennél sokkal fontosabb, hogy van pénz vagy nincs. Szeretném, ha ez pénteken kiderülne. A tulajdonosoknak is meg kell állapodniuk egymással, rendet kell tenniük a vitás ügyekben. Ebbe én nem szólhatok bele, csak járhatok utánuk folyamatosan, hogy valaki adjon pénzt, mert ki kell egyenlíteni a számlákat. Nem hiszem, hogy valaki azért nem utal, mert én vagyok a cég ügyvezetője.”

Információink szerint az érintettek között elkezdődött a vitás ügyek rendezése, vagyis a tulajdonosok már egyeztetnek arról, hogy visszavonják a Szauerwein Tivadar jogállását vitató – akad olyan tulajdonos, aki nem fogadja el, hogy a Fetév-Szer vezetője nyolcvanszázalékos részesedést szerzett a cégben – beadványt, és hagyják érvényesülni az üzletembert. Úgy tudjuk, ha ez megtörténik, Szauerwein Tivadar azonnal kifizeti a Kecskemétet, és a játékosok is hamarosan a pénzükhöz jutnak. Ha másképp dönt a grémium, más forrásokból kell rendezni a klub tartozásait. Biztosnak tűnik, hogy Nemes Ferenc, az egyik kistulajdonos – egyben az MLSZ alelnöke és a Siófok első embere – megválik üzletrészétől. „Eddig nem tudtam sem eladni, sem pedig elajándékozni a részemet, mert nem volt taggyűlés, ám ezt most pénteken szeretném megtenni – mondta Nemes Ferenc. – Még nem tudom, kié lesz az egy százalékom, de mindenképpen megválok tőle.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik