Góllal üzent a bírálóknak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.10.21. 21:31
Címkék
A Soproni Liga 12. fordulójának egyik legjobb teljesítményét az újpesti Sándor György nyújtotta: a Paks ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen a középpályás gólpasszt adott és gólt szerzett, ezzel 7-es osztályzatot érdemelt ki. Ahogy tudósításunkban írtuk: hosszú idő után teljesített válogatott szinten.

Gyakran kritizálták az elmúlt időszakban Sándor Györgyöt. Az Újpest középpályása többször is szürkén futballozott, azonban szombaton változott a kép: a tehetséges labdarúgó a Paks ellen gólpasszt adott, és a kapuba is betalált, így ő lett a mezőny legjobbja. Elmondható, hogy Sándor György rengeteget tett azért, hogy csapata 3–1-re győzzön a zöld-fehérek ellen.

Érdemes megvizsgálni azt, hogy a háromszoros válogatott középpályás miért is teljesített kiemelkedően a Paks ellen.

Nos, azért, mert szombaton előrébb léphetett a csapatban, vagyis nem közvetlenül a védők előtt kapott szűrőfeladatot – ezt most Habi Ronald egyedül is megoldotta –, hanem a támadók mögött futballozhatott a jobb oldalon. Az újpesti akciók jelentős része ezen a szélen futott, és Sándor György beadásai, hosszú indításai mindig veszélyesek voltak.

„Jól éreztem magam a pályán – mondta a futballista. – Nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, de többnyire bejöttek a megoldásaim. Ha az elmúlt napokban egészséges lettem volna, akkor végigjátszom a mérkőzést, de egy roppant kellemetlen hasfalhúzódás miatt le kellett jönnöm egyórányi játék után.”

Az Újpest egyre jobban szerepel a bajnokságban, már csak egy pontra van az első helytől. Korábban Urbányi István, a lila-fehérek vezetőedzője többször is azt nyilatkozta, hogy a csapatépítés hosszú folyamat, de úgy tetszik, egyre előrébb tartanak a Megyeri úton.

„Ha csak az eredményeket nézzük, akkor valóban úgy tűnhet, hogy jó a helyzet – fogalmazott Sándor György. – Mostanában jól alakulnak a meccseink. Ugyanakkor azt sem felejthetjük el, hogy nem tett jót nekünk, hogy nagyon sok volt a sérült a keretben. Voltak olyan edzésnapok, hogy tucatnyi játékos nem tudott teljes értékű munkát végezni. Ha a jót akarjuk megkeresni ebben a helyzetben, akkor azért az mindenképpen kiemelendő, hogy több fiatal is lehetőséget kapott, és bizonyított.”

Újpesten az egyik legfontosabb játékosnak tartják Sándor Györgyöt, akit szombaton felállva ünnepeltek a nézők. Hosszú ideje várták már tőle ezt a jó teljesítményt, a látványos passzokat, cseleket és lövéseket – ezekben nem volt hiány a Paks ellen. A középpályás célja az, hogy állandósuljon a jó forma.

„Az elmúlt mérkőzéseken egyre jobban és jobban ment a játék – magyarázta Sándor György. – Nem lehet azonban mindig gólt lőni, s nekem nem is ez az első számú feladatom, de természetesen küzdök azért, hogy minél többször betaláljak a kapuba. A jövőben az a célom, hogy mindig legalább úgy játsszak, mint a Paks ellen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik