A Siófoknak nem könnyű gólt rúgni

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.11.11. 23:03
Címkék
Nehezen indult a szezon a siófokiak számára, ám a hajrára összekapta magát a csapat és már négy meccs óta veretlen. Tornyi Barnabás három forduló óta vezeti az együttest, s azóta gólt sem kapott a Siófok, amely már a középmezőny tagja. Mivel 300 perce nem rezdült meg Hegedűs Lajos hálója, a kapus azon izgulhat, meddig tart a remek sorozata.

Alaposan összekapta magát a Siófok az őszi szezon végére. Az újonc az utóbbi négy mérkőzésén két győzelem mellett két döntetlent hozott össze, és immár 300 perce nem kapott gólt. Vagyis az együttes Tornyi Barnabás irányításával még nem veszített, s a védekezése megszilárdult. Az újonc egyre jobban teljesít, igazán éles mecscset is meg tud nyerni; szombaton például a Fehérvár ellen a 90. percben szerzett góllal győzött. Pedig a hátsó alakzat öszszetétele lényegében nem is változott meg, hogy mást ne mondjunk, a kapuban továbbra is az utánpótlás-válogatott Hegedűs Lajos áll. A játékos NB I-es pályafutása rémálomszerűen kezdődött, hiszen az első meccsen az Újpest ellen két potyagólt kapott, és a Siófok kétgólos előny után 4–2-re vesztett. Ez azonban már a múlt.

„Nem számolom, hány perce nem kaptam gólt, de a Fehérvár elleni meccs után szóltak, már háromszáznál járok – mondta Hegedűs Lajos. – Valóban nem volt könnyű a szezon eleje, ám szép lassan azért hozzászoktam az élvonal ritmusához. A tudásommal korábban sem volt probléma, de a rutin hiányzott. A csapat is hasonló utat járt be; nem voltunk rosszak az elején sem, de nehéz volt a sorsolásunk, most a végén egyszerűbb meccseink vannak. Keményen dolgoztunk, és most jönnek az eredmények is. Tornyi Barnabás érkezése feldobott minket, jobban is megy a játék. Az új szakvezető levette rólunk a terhet, azt mondta már az elején is, tudja, hogy jó csapat a miénk. Sokkal lazábban lépünk pályára azóta, amióta ő vezeti az edzéseket. Új védekezési rendszert gyakoroltatott be. A kapott gól nélküli sorozat a csapat sikere, nem volt egyetlen olyan meccs sem, amelyet csak én hoztam volna, mindegyikünk sokat tett ezért. Persze a Paks elleni összecsapást még mindenképpen meg kellene nyerni, akkor lehetnénk igazán boldogok.”

A kapus a védőket is dicséri, s e hátsó alakzat vezére Kuttor Attila, aki 517 mérkőzésen szerepelt eddig az élvonalban. Talán éppen emiatt tudja, helyén kell kezelni a mostani jó sorozatot.

„Mindez nem tartozik a csoda kategóriájába – mondta a hátvéd. – Új edzőnk, Tornyi Barnabás rendet tett a fejekben. A Siófok erejét mutatja az is, hogy a Fehérvár ellen például a meccs végén s lőtt góllal tudtuk nyerni. Az edzőváltás óta más felfogásban és új rendszerben futballozunk. A szakvezető a saját elvei alapján alakította át a játékunkat, szinte minden megváltozott. A célunk az, hogy nyerjünk az utolsó fordulóban is, de a Paks elleni idegenbeli találkozó nehéz lesz. Nagyon nehéz…”

Mindkét futballista az új edző érkezését tekinti kulcsmomentumnak, nézzük, hogy ő mit mond.

„Új időszámítást kezdtem, és nem érdekelt, mi zajlott itt a múltban – mondta Tornyi Barnabás. – Eddig mindig utánajártam, hogy az új munkahelyemen mi, hogyan történt korábban, de most valóban nem foglalkoztam vele. Nem először adatik meg számomra, hogy egy csapatot pszichésen kell felráznom, feloldani a görcsöt a lelkekben. Elmondtam a játékosoknak, olyan lazának kell lenniük a pályán, mint azon kívül. Ez eddig bejött…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik