Nagy veszélyben van a licenc

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.15. 23:32
Címkék

Nem lesz könnyű dolga az új fehérvári tulajdonosnak a klub helyzetének feltérképezésével. Az iratok átvizsgálása szombaton is késő estig tartott, de a munkának még nincs vége. Időközben az FC Fehérvár közleményben nehezményezte, hogy néhány klubnál azon gondolkodnak, hogyan tudnák megszerezni a gárda legértékesebb labdarúgóit – elsősorban Simek Pétert és Sitku Illést vinnék.

Az FC Fehérvár helyzete roppant bonyolult: nincs élvonalbeli licence, hiszen az MLSZ elsőfokú döntése alapján viszszavonták a klub rajtengedélyét, és szerdáig van lehetősége az egyesületnek a hiányosságok pótlására, vagyis a jelentős tartozások rendezésére.

Az új tulajdonos, Garancsi István – cége, a Futball Invest Zrt. csütörtökön vásárolta meg az FC Fehérvár Kft. nyolcvan százalékát – most szembesül vele, mennyivel tartozik a cég a labdarúgóknak. A befektető által felkért szakértők ugyanis átvizsgálnak minden megállapodást, a játékosok szerződéseit, hogy valós képet kapjanak a kötelezettségekről.

Lapunk információi szerint a labdarúgók nemigen hajlanak kompromisszumra, bármiféle megegyezésre a tartozás átütemezéséről. Tehát nem írnak alá semmiféle ilyesféle nyilatkozatot, márpedig akkor nem lesz licence az FC Fehérvárnak, s nem folytathatja a szereplést az élvonalban.

A fehérváriak számára kézenfekvő megoldás lenne, ha ingyen elengednének néhány játékost, a velük szemben fennálló tartozást pedig átvállalná a labdarúgók új egyesülete. A klub szombat este kiadott közleménye viszont ennek éppen az ellenkezőjére utal: „Semmilyen formában nem cél a klub jelenlegi játékoskeretének gyengítése, hamisak az ezen kinyilatkoztatással ellentétes információk – áll a klub kommünikéjében. – A Fehérvár FC a problémák rendezését nem a jelenlegi játékosállomány eladására építi. Az elmúlt napokban a játékosok közül senki sem jelezte távozási szándékát a tulajdonosok felé, a klubot más egyesület nem kereste meg játékosvásárlási ajánlattal, erről tárgyalások nem zajlanak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik