Már jöhet az alkudozás

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.19. 19:31
Címkék
Ügyvédi letétbe helyezné a játékosokkal szemben fennálló tartozás teljes összegét – mintegy százmillió forintot – az új tulajdonos, hogy ezzel is rábírja a futballistákat, fogadják el a fizetés átütemezését. Garancsi István szeretné kivásárolni tulajdonostársait is.

Elképesztően nagy munkát ad az új tulajdonosnak a Fehérvár FC papírjainak beszerzése. Garancsi István cége alig egy hete vásárolta meg a sportvállalkozást, de máris nagy feladata van, hiszen szerdáig produkálnia kell azokat a papírokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a csapat visszakapja az élvonalbeli licencét. A tulajdonosnak meg kell állapodnia a játékosokkal, hiszen jelentős összeget követelnek a labdarúgók. Garancsi István előtt két út áll ebben a kérdésben: vagy azonnal kifizet mindent, vagy megállapodik a labdarúgókkal a tartozás kifizetésének átütemezéséről. Ugyanakkor Fehérváron mindenki biztos abban, hogy a klub visszaszerzi a licencét, és a tavasszal folytathatja a szereplését az NB I-ben. Úgy tudjuk, hogy a labdarúgók egy része hajlik a megállapodásra, ám vannak, akik egy öszszegben, azonnal szeretnék megkapni a járandóságukat. Ez azonban nem biztos, hogy járható út, holott erre is próbálnak megoldást találni a szakemberek. A forgatókönyv szerint a tulajdonos ügyvédi letétbe helyezi a teljes összeget, ezzel is biztosítva a játékosokat arról, hogy valóban rendelkezésére áll a pénz – információink szerint valamivel több mint százmillió forintot kellene utalni a labdarúgók felé. Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyi a Fehérvár FC Kft. teljes adóssága, de azt hallani, hogy megközelíti az egymilliárd forintot. Éppen ezért a klub helyzetének teljes rendezése alaposan elhúzódhat. Ráadásul az égető napi problémák miatt a hosszú távú tervekkel nem is nagyon tudnak foglalkozni a szakemberek, akiknek most inkább afféle tűzoltó feladatuk van.

Garancsi István valóban komolyan gondolja a fehérvári szerepvállalását: a befektetőhöz közeli forrásokból úgy tudjuk, nem kívánja elengedni a legjobb játékosokat, sőt a csapat megerősítése is szerepel a tervei között, persze csak a helyzet rendezését követően. Éppen emiatt szerdán tárgyal majd Simek Péterrel, akit több klub – a Honvéd és az Újpest is – szívesen szerződtetne, ám vele is mindenképpen megegyezésre törekszik a befektető.

A labdarúgókon kívül Garancsi István mindenképpen beszélni kíván a tulajdonostársaival, akiknek csak kis részesedésük van a kft.-ben. A főtulajdonos meg akarja vásárolni a társai részét, így végül a városi önkormányzattal közösen lenne a futballvállalkozás irányítója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik