Egy hét a paradicsomban

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:36
Címkék
Egy hete edz az angol élvonalban szereplő West Ham Unitednél Korcsmár Zsolt, az Újpest tizennyolc éves védője, aki megtapasztalhatja, miként dolgozik a svéd Fredrik Ljungberg vagy a portugál Boa Morte. A magyar futballista csütörtökön pályára lép a gárda második csapatában, amikor a Németh Krisztiánnal felálló Liverpool lesz a WHU ellenfele.

Edzések Edzések

Fontos a dinamika

Korcsmár Zsolt egy hét alatt négy edzésen vett részt a gárdánál, így mérlegre tudta tenni a Premier League középcsapatának felkészülését.

„Sokkal dinamikusabbak és megterhelőbbek az edzések, mint otthon – mondta a játékos. – Be kell látnom, hogy erőnlétben jobbak a többiek, mint én, de nem behozhatatlan a hátrányom. Az edzésen nem az ügyesség és a technika a lényeges, hanem a dinamikán van a hangsúly. Mindenesetre érdekes, hogy a gyakorlatok nagyon hasonlítanak a hazaiakhoz. Alig van néhány feladat, amely eltérő, de a ritmus nagyon más. Az is feltűnő, hogy a tréningeket nem Alan Curbishley menedzser vezeti, hanem segítője, Nick Davis. A főnök csak figyel.”

Pályák

Minden szinten szuper

Abban nincs újdonság, hogy Korcsmár Zsolt Londonban ideális körülmények között készül. Mint mondta, minden olyan, amilyennek lennie kell. A West Hamnek is van saját edzőközpontja, a csapat nem a stadionban készül a mérkőzésekre, s az utánpótlásnak is külön erre a célra szolgáló centruma van. A létesítmény egyszerű, de igen célszerű. Nagy, füves területet birtokol a klub, amelyre két pályát festettek fel, de még további kettőnek lenne hely. Ezenkívül van még a technikai központ, ahol palánkos, műfüves pálya található. A West Ham stadionját, az Upton Parkot is csak dicsérte Korcsmár Zsolt. A futballista szombaton a helyszínen nézte végig a WHU–Everton találkozót (0–2), amelyre 34 ezer fanatikus váltott jegyet, s mint mondta, a vereség ellenére is fantasztikus volt a hangulat.

Csapattársak

Jó haver lett a perui

A játékos egyelőre nem kapott külön lakást, hiszen a szakemberek még csak figyelik őt, de ha sikerül szerződést kötnie az egyesülettel, minden bizonnyal fantasztikus körülmények közé kerül. A West Ham legnagyobb sztárjai ugyanakkor a földön járnak.

„Jelenleg olyan házban lakom, amelyben huszonkét szoba van, itt szállásolja el a csapat a fiatal labdarúgóit – mondta Korcsmár Zsolt. – Egy házaspár gondoskodik rólunk, főz ránk, takarít utánunk. Persze a sztárok külön élnek, nekik nem csak a pályán megy jól. Ugyanakkor mindegyikük nagyon kedves volt velem, amikor először találkoztunk. Bemutatkoztak, kérdezték, honnan jöttem, közvetlenek voltak velem. A legtöbbet a perui Nolberto Solanóval beszélgettem. Még az is kiderült róla, hogy egyik rokonának férje magyar, szóval vele is megtaláltam a közös hangot.”

Magánélet

Ismeretlen csodaautók

A West Ham futballistáit igyekeznek teljesen elzárni a külvilágtól. Az edzéseket senki sem látogathatja, ennek ellenére az igazán fanatikus drukkerek egy része mindennap ott áll a központ mellett, és aláírásokra, fényképekre vadászik.

„Már én is tudom, hogy másképp néznek itt a labdarúgókra, mint bárhol a világon – magyarázta a védő. – Az edzőközpont bejáratához senki sem jöhet közel, a rokonok sem léphetnek be a kapun. Kell is a védelem, hiszen a központ parkolójában például három Ferrari is áll, de észrevettem olyan autókat is, amilyeneket még sehol sem láttam.”

Jövőkép

Még minden bizonytalan

Korcsmár Zsolt jelenleg nem tudja, mi lesz a sorsa. Az Újpesttel szerződésben áll, vagyis ha az angol klub szeretné átigazolni, akkor meg kell őt vennie. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, senki sem beszélt még a játékossal arról, mi a tervük vele. Valószínűleg a pénteki búcsúzkodásnál sem mondanak semmi konkrétumot, már csak azért sem, mert először a West Hamnek és az Újpestnek kell megegyeznie.

Esély a szerződésre:

35%

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik