Félsiker: pénz van, csak nem fizetik ki

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:36
Címkék
Egyelőre nem állapodott meg az FC Fehérvár tulajdonosa a labdarúgókkal, de úgy tudjuk, a tartozások rendezéséhez szükséges összeg a tulajdonos rendelkezésére áll, és ő ügyvédi letétbe helyezte. Az is bizonyosnak tetszik, hogy az idén már nem lesz döntés ebben az ügyben.

Titokzatos Fehérvár.

Talán ez a legjobb jelző a futballvállalkozásra, hiszen a csapatnál szerdán már senki sem nyilatkozhatott. Az új tulajdonos, Garancsi István és az ügyvezető Bozai István után a játékosok sem szólalnak meg a sajtóban. A piros-kék klubnak szerdáig kellett benyújtania az iratokat az MLSZ-hez, mivel a szövetség korábban visszavonta a licencét. Ennek hiányában a csapat nem vehetne részt a bajnokság tavaszi szezonjában, a következőt pedig az NB III-ban kellene kezdenie.

Az új befektető, aki egy hete vásárolta meg a klub nyolcvankét százalékát, hat nap alatt megpróbált rendet teremteni a gazdasági társaságnál, amely jelentős összeggel tartozik a futballistáknak, az edzőknek és az adminisztratív munkatársaknak.

Mi történt szerdán?

Az FC Fehérvár Kft. képviseletében senki sem nyilatkozhat, így a klub szűkszavú közleményeire és a lapunk birtokába kerülő információkra kell hagyatkoznunk. A licenc visszaszerzésének és a helyzet tisztázásának érdekében a klub nevében Dénes Ferenc sportgazgasági szakértőt – aki a többiekhez hasonlóan udvariasan visszautasította a megkeresésünket – kérték fel, hogy segítsen az egyesületnek. Az egyeztetés négy órán át tartott, s több adminisztrációs hiányosságot tárt fel, ám ezek jelentős részét azonnal sikerült orvosolni. Néhány megállapodás esetében azonban további tisztázásra van szükség, így az FC Fehérvár újabb irategyeztetési lehetőséget kért az illetékesektől.

A klub ugyanakkor a megadott határidőre eljuttatta az MLSZ-be a szükséges iratokat, vagyis megfellebbezte a licenc visszavonását. A beadott dokumentumban a fehérváriak kifejtik, hogy a cégben bekövetkezett tulajdonosváltás, illetve a társaság menedzsmentjének megújítása megteremtette a feltételt, hogy pótolják a korábban feltárt hiányosságokat, vagyis kifizessék a tartozásokat, így a kft. teljes körűen megfelel majd a követelményeknek.

A szerda fontos nap volt ebben a kérdésben, hiszen Garancsi István, illetve a tulajdonos képviselője egyeztetett a labdarúgókkal arról, miként tudnák rendezni a tartozást. Információink szerint a labdarúgóknak 100 millió forint körüli összeggel tartozik a gazdasági társaság. Bár a játékosok szerdán nem egyeztek meg a klubbal, vagyis nem kaptak pénzt, a klub mégis visszakaphatja a rajtengedélyt. Az idő rövidsége miatt – egy hét alatt kellett elérni a fellebbezéskész állapotot – nem volt lehetőség külön egyeztetésre mindenkivel, emiatt információink szerint a tartozás teljes összegét ügyvédi letétbe helyezte a tulajdonos. A licenc visszaszerzéséhez elég lehet, ha erről hivatalos papírt nyújtanak be a szövetséghez, hiszen ezzel is bizonyítják, hogy a pénz létezik, vagyis a tulajdonos rendezni tudja a tartozásokat.

Már csak az a kérdés, mikorra dől el, mi is lesz valójában az FC Fehérvár sorsa. A fellebbezés már az MLSZ-ben van, ám szinte kizárható, hogy még az idén jogerős döntés szülessen ebben az ügyben. A játékosoknak január 7-én kell jelentkezniük a klubnál, s akkor esetleg már az is kiderül, érdemes-e elkezdeniük a felkészülést a tavaszi szezonra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik