Bundesliga: a Bayern München támadója Olaszországban folytatja

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.01. 19:09
null
Joshua Zirkzee a Parma játékosa lett (Fotó: Parma)
Amint arról korábban beszámoltunk, a Bayern München holland támadója, Joshua Zirkzee valóban Olaszországba, a kiesés elől menekülő Parmához szerződött. A labdarúgó a több játéklehetőség reményében váltott.

 

„Fontos, hogy teljes meccseket játsszak, és ha erre egy téli kölcsönszerződéssel lesz lehetőségem, megfontolandó. Szeretném megragadni, mert szükségem van a játékpercekre” – mondta Zirkzee novemberben, a kérése pedig most teljesült.

Zirkzee a jelenlegi idényben három bajnoki mellett egy kupa- és egy BL-meccsen lépett pályára a bajorok első csapatában. A tartalékok között négy bajnokija volt. Gólt egyet sem tudott szerezni. Sérülés és koronavírus-fertőzés miatti gyanú okán egyaránt hiányzott, majd piros lapos eltiltása is volt.

A holland csatár az előző évadban robbant be, egyből az első két tétmeccsén gólt szerzett a bajoroknál, ahol mindent egybevéve 17 tétmeccsen négy találattal és egy gólpasszal áll – többek között elmondhatja magáról, hogy a Bajnokok Ligájában és a kupában is pályára lépve aktív szereplője volt a Bayern triplázásának (bajnoki cím, kupagyőzelem, BL-elsőség).

A Parma a hírek szerint az idény végén 15 millió euróért cserébe ki is vásárolhatja müncheni szerződéséből. A Bayern továbbá a későbbi eladási ár 7.5 százalékát is megkaphatja majd, amennyiben a Parma túlad a futballistán.

Menet közben az olasz csapat is bejelentette Zirkzee érkezését.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik