Bundesliga: ismét Szoboszlai lett a hónap újonca

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 17:32
null
Újfent Szoboszlai kapta meg a hónap újonca címet (Fotó: AFP)
Augusztus után októberben is az RB Leipzig magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot választották meg a hónap újoncának a Bundesligában – olvasható a bajnokság hivatalos oldalán.

 

A jelenlegi kiírásban másodszor zsebelte be a hónap újoncának járó elismerést – neki sikerült elsőként ebben az idényben – Szoboszlai Dominik, aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett októberben, miközben 87 százalékos pontossággal passzolt. Ha ez nem lenne elég, 90 percenként 26 párharcban vett részt, amelyek 50 százalékát meg is nyerte.

A 21 esztendős játékos csapattársát, Josko Gvardiolt (RB Leipzig) és Joe Scallyt (Mönchengladbach) utasította maga mögé a szavazáson. A díj odaítélésében három panel vesz részt: a szurkolók (az ő voksuk 40 százalékos súllyal számít), a klubok (30 százalék) és kiválasztott Bundesliga-szakértők (30 százalék).

Előző alkalommal – hosszú sérülése után – úgy nyerte el a címet Szoboszlai, hogy mind a három fordulóban játszott, a másodikban, a VfB Stuttgart elleni 4–0-s győzelem során két gólt szerzett.

Nem kell beérnie ennyivel a magyar válogatott középpályásnak, ugyanis a hónap játékosának járó díjra is jelölték, olyan nevek mellett, mint Robert Lewandowski (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Jonas Hofmann (Mönchengladbach) és Karim Onisiwo (Mainz). A győztes az elismerés mellett egy speciális kártyát is kap a FIFA22-ben.

A hónap legjobbjára ide kattintva lehet szavazni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik