Hannover: szigorú büntetés, Huszti három meccset kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 11:08
null
Huszti Szabolcsot Mirko Slomka vezetőedző sem hibáztatta – a német szövetség igen (Fotó: MTI)
Három mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Huszti Szabolcsot, a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának magyar légiósát. A 30 éves középpályást a Schalke elleni hazai bajnokin (2–1) állították ki, azon a meccsen, amelyen gólt szerzett és gólpasszt adott.

Huszti Szabolcsot kiállították a Schalke elleni szombati bajnokin, miután rossz ütemben érkezett, és arcon rúgta Tim Hooglandot. A német szövetség fegyelmi bizottsága három meccsre eltiltotta a magyar középpályást, akinek 24 órája van fellebbezni a döntés ellen.

Az eltiltás azt jelenti, hogy Huszti lemarad a Mainz, a Bayern München és az Augsburg elleni bajnokikról, legközelebb a Bayern München elleni Német Kupa-meccsen (szeptember 25.) térhet vissza – minden bizonnyal már apaként.

„Nem érdemeltem kiállítást! Ha engem eltiltanak egy vagy két meccsre, Tim Hooglandnak hármat kellene kapnia színészkedés miatt. Oscar-díjat érdemlő alakítást nyújtott – mondta Huszti a Nemzeti Sportnak még az eltiltás kihirdetése előtt. – Nem találtam el! Ha ne adj' isten, eltalálom, az arcán felfedezhető lett volna egy-két karcolás, esetleg stoplinyom, de nem láttam semmit. Nem mellesleg: más sem láthatott. A levegőben szálló labdát figyeltem, nem is láthattam, hogy mögöttem érkezik a védő. Legfeljebb sárga lapot érdemeltem volna. Bár ilyen alapon az összes ollózó mozdulatért járna figyelmeztetés.”

„Sajnos nem először tapasztalom, hogy a Hannovert kis csapatnak tartják, s ennek következtében nem tisztelik eléggé. Ha ugyanez az eset a Bayernnél fordul elő, és mondjuk Bastian Schweinsteigert küldik le jogtalanul, képzelhetik, hogy a müncheniek elnöke, Uli Hoeness mekkora patáliát csap. Teljes joggal, teszem hozzá. Ez hiába a német élvonal, nem mindenki esik azonos elbírálás alá” – tette hozzá Huszti.

A német szövetség indoklása: „durva játék az ellenféllel szemben”. Huszti három meccset kapott, a Hannover pedig közölte, biztosan fellebbez a döntés ellen. A meccsen a Schalkéból kiállított Benedikt Höwedes és Christian Fuchs is egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A kiállítás 4:15-től látható

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik