Hertha: az idény végén visszavonul a világbajnok – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 21:16
null
Sami Khedira befejezi (Fotó: AFP)
A jelenlegi labdarúgóidény végeztével befejezi pályafutását Sami Khedira, a német Bundesligában szereplő Hertha világbajnok középpályása.

A 34 éves futballista hivatalos Twitter-oldalán köszönt el a szurkolóktól.

„A szombati mérkőzés után ideje búcsút inteni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy átélhettem ezeket a különleges pillanatokat veletek! Köszönetet mondok a szurkolóknak, a csapattársaknak, az edzőknek, és persze a családomnak és a barátaimnak.”

A stuttgarti születésű labdarúgó a helyi VfB Stuttgartnál kezdte el profi karrierjét – 2004-től a B-csapatban, 2006-tól a felnőttek között szerepelt, a 2006–2007-es idényben német bajnoki címet nyert. 2010-től öt éven át a Real Madridot szolgálta, amellyel spanyol bajnoki címet, spanyol Király-kupát, spanyol és európai Szuperkupát, Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnoki címet ünnepelhetett.

2015-től 2021 februárjáig a Juventus futballistája volt, a torinóiaknál öt bajnoki címet, három kupagyőzelmet és egy Szuperkupa-győzelmet tett zsebre. Innen tért vissza Németországba a Herthához, ám a berlinieknél egészségügyi gondok miatt mindössze nyolc mérkőzésen szerepelt eddig.

A német válogatottban 77 meccsen 7 gólt szerzett, a 2014-es világbajnokságról aranyéremmel tért haza.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik