Barcelona: végleg eladták a fiatal szélsőt – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.30. 13:06
null
Marc Cucurella (jobbra) végleg a Getafe játékosa lett (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli Getafe kölcsön után végleg megszerezte Marc Cucurellának, a Barcelona 21 éves spanyol labdarúgójának a játékjogát – jelentette be a két La Ligában szereplő klub.

 

Az U21-es válogatott futballista a Barcában nevelkedett, 2017 októberében mutatkozott be a felnőttcsapatban. Cucurella egyetlen tétmérkőzésen játszott a katalánok első számú együttesében. A bal oldali védőként és szélsőként bevethető játékos a 2018–2019-es idényben kölcsönben az Eibart erősítette, amely megvásárolta játékjogát az idény végén. A Barcelona azonban néhány héttel később négymillióért visszavásárolta, majd kölcsönadta a Getafének a fiatal tehetséget.

A klubok közleménye szerint a Getafe élt opciós jogával, és tízmillió euróért megszerezte a spanyol labdarúgó játékjogát. Ha a La Ligában jelenleg az ötödik helyen álló egyesület eladja Cucurellát, az átigazolási díj tíz százaléka a katalán klubot illeti – számolt be a megállapodás részleteiről a Barcelona és a Getafe.

Cucurella a mostani idényben 39 tétmérkőzésen játszott a Getaféban, egy gólt szerzett és hat gólpasszt adott. A bajnokságban csak egy meccsen nem játszott (eltiltás miatt hiányzott), rendre kezdőként kapott lehetőséget.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik