Real Madrid: Courtois érkezik, Kovacic kölcsönbe megy – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.08. 21:36
null
Courtois a Real Madridban folytatja (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, Thibaut Courtois a Real Madridban folytatja pályafutását, míg Mateo Kovacic egy évre kölcsönbe a Chelsea-hez kerül.

 

A világbajnokságon talán a legjobban teljesítő kapus,Thibaut Courtois sosem titkolta, szeretne visszatérni Spanyolországba egy nap, ahol a gyermekei élnek. A beszámolók már július közepén arról szóltak, hogy ez a nap már most nyáron elérkezik.

A 26 éves belga kapus szerződése 2019 nyarán járt volna le a Chelsea-nél, és mivel hosszabbítani nem akart, a londoni klubnak túl kellett adnia rajta, különben ingyen távozott volna egyik legjobbja. Az más kérdés, hogy Courtois azzal akarta kikényszeríteni az ügylet minél gyorsabb létrejöttét, hogy nem állt edzésbe a Chelsea-nél.

A Real Madrid most hivatalos közleményben tudatta, mindenben megegyezett a Chelsea-vel, Courtois pedig hat évre szóló szerződést írt alá. Az orvosi vizsgálatra csütörtökön kerül sor, majd 13 órától bemutatják a Santiago Bernabéu Stadionban. Spanyol sajtóhírek szerint 35 millió eurót fizettek érte az angoloknak.

Courtois 154 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, két bajnoki cím mellett egy-egy FA- és Ligakupát nyert a csapattal. A Real Madrid terveibe tökéletesen illeszkedik az érkezése, az új vezetőedző, Julen Lopetegui ugyanis a hírek szerint nem bízik Keylor Navasban, és mindenképp szeretett volna egy riválist szerződtetni a Costa Rica-i mellé.

Az ellenkező utat járja be Mateo Kovacic, a 24 éves horvát középpályás egy évre kölcsönbe kerül a Chelsea-hez.

Courtois pótlására pedig Kepa Arrizabalaga, az Athletic Bilbao 23 éves saját nevelésű kapusa érkezik – világ- és klubrekordot jelentő 80 millió euróért.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik