Már nem juthat a playoffba az Atlanta, a Minnesota és a San Diego

Vágólapra másolva!
2005.12.26. 18:10
Címkék
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga, az NFL 16. játékhetének tegnapi mérkőzésein eldőlt, hogy nem juthat a rájátszásba két tavaly még playoffoló csapat: a Michael Vick irányító vezette Atlanta Falcons és a liga legjobb runningbackje, LaDainian Tomlinson nevével fémjelzett San Dieg Chargers.
Michael Vick (labdával) és az Atlanta is hanyattesett
Michael Vick (labdával) és az Atlanta is hanyattesett
Michael Vick (labdával) és az Atlanta is hanyattesett
Michael Vick (labdával) és az Atlanta is hanyattesett

A Falcons egészen elfogadhatóan játszott a Tampa Bay Buccaneers ellen, de a rendes játékidő utolsó percben szerzett touchdownnak egyenlített a 2002-es bajnok. A hosszabbítás leső percében aztán Todd Peterson, az Atlanta rúgója 28 yardról kísérelhette meg a kapuba küldeni a labdát, de a védők blokkolták amúgy szinte biztosan sikeres próbálkozását. "A blokkolt rúgásnál csapódott le bennem, hogy ez nem a mi évünk - semmi nem sikerül" - panaszkodott Michael Vick is. A végén aztán a Tampa viszont berúgta a maga kísérletét (bár egyet előtte ki is hagytak), így jó rájátszás-esélyekkel várja az utolsó kört - ellentétben a kiesett Falconsszal.

A San Diegót a csoportrivális Kansas City ütötte el a továbbjutástól remek védőmunkával, gyakorlatilag levéve a pályáról a futó LaDainian Tomlinsont és a tight end Antonio Gates-t, így kihúzva a Chargers méregfogát. Ezzel a Chiefs életben tartotta playoff-reményeit, bár kisebb csoda, egyebek közt a Pittsburgh jövő heti hazai veresége a siralmas Detroit ellen kellene ahhoz, hogy besurranjanak a legjobb 12 közé. A San Diego szintén kihullott.

Említett Pittsburgh viszont nem úgy néz ki, mint akik nagyon ki akarnának kapni egy Lions-szintű csapattól: a Detroitnál egy fokkal azért jobb Clevelandet például 41-0-ra győzték le, úgy hogy az első félidőben a védelmük mindössze egy (!) yardnyi előrehaladást engedett a Brownsnak. A Steelers ezzel biztosan megszerzi az utolsó AFC-playoff-helyet, ha legyőzi jövő héten a Detroitot.

Szavazás

Kié lesz a Super Bowl?

Írja be az itt látható számot!
Az Amerikai Konferencia másik öt rájátszás-pozíciója már elkelt: a címvédő New England már a múlt héten bebiztosította a győzelmet saját csoportjában, akár csak az ezúttal az Oaklandet verő Denver, amely ezzel a sikerrel azt is elérte, hogy az első fordulót kihagyhatja a playoffban. Szintén pihen majd a zsinórban második vereségét elszenvedő, de így is 13-2-vel AFC-első Indianapolis, amely az NFC legjobbbjától, a szintén 13-2-vel álló Seattle-től kapott ki. A Coltsnak nélkülöznie kellett edzőjét, a gyermeke öngyilkossága miatt hazautazó Tony Dungyt.

Az AFC-ben szintén playoffol a Cincinnati Bengals, amely már csoportgyőztesként kapott ki a szerény képességű Buffalótól, és ott lesz januárban legjobb másodikként a ligautolsó Houstont nagy nehezen verő Jacksonville is.

A Nemzeti Konferenciában még csak a Seattle és a Chicago helye biztos a playoffban, utóbbi a Green Day Packerst legyőzve biztosított magának pihenőt az első hétre.. A Washington a New Yorkot legyőzve tartotta életben a maga reményeit, de a Giantsnek így is sikerült bebiztosítania a januári elfoglaltságot. Ugyanígy járt pórul a Carolina is, amelyet a szintén még rájátszás-aspiráns Dallas vert meg, és fosztott meg a nyugodt hátradőlés lehetőségétől. A fenti négy csapat és a már említett Tampa fut versenyt a fennmaradó négy playoff-helyért, miután a Minnesota a Baltimore elleni meglepő zakóval kiiratkozott az aspiránsok közül - és bejuttatta a New Yorkot.

A 16. hét eredményei

December 24., szombat
Atlanta - Tampa Bay 24-27 - hoszabbítás után
Buffalo - Cincinnati 37-27
Dallas - Carolina 24-20
Detroit - New Orleans 13-12
Jacksonville - Houston 38-20
N.Y. Giants - Washington 20-35
Pittsburgh - Cleveland 41-0
San Diego - Kansas City 7-20
San Francisco - St. Louis 24-20
Tennessee - Miami 10-24
Philadelphia - Arizona 21-27
Indianapolis - Seattle 13-28
Oakland - Denver 3-22
December 25., vasárnap
Chicago - Green Bay 24-17
Minnesota - Baltimore 23-30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik