NHL: maratoni csatában jutott tovább Denverben a Stars, Bostonban ejtette ki a Bruinst a Panthers

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 08:28
Kétszeri hosszabbítás után nyert Denverben, ezzel kiejtette a Coloradót a Dallas Stars (Fotó: Getty Images)
Már csak egy hely kiadó az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-elődöntőjében, hiszen a Florida Panthers Bostonban zárta le a Bruins elleni párharcát, míg a Dallas Stars maratoni hosszabbítás után győzött a Colorado Avalanche vendégeként és szintén 4–2-vel húzta be a párharcot.

Hiába az ismét sokáig parádés alapszakasz a Boston Bruinstól, az előző idényhez hasonlóan a csapat most sem jutott el a Stanley-kupa-döntőbe, hiszen a Florida Panthers másfél perccel a rendes játékidő lejárta előtt szerzett góllal, hátrányból nyerte meg 2–1-re a felek hatodik mérkőzését Bostonban, s ezzel 4–2-re nyerte meg a párharcot.

Óriási csatát hozott a két évvel ezelőtti bajnok Colorado Avalanche és a Dallas Stars hatodik meccse is, melyet a texasiak várhattak 3–2-es előnyből. A hazaiak Mikko Rantanen emberelőnyös góljával szereztek vezetést a második harmad elején, de a vendégek a harmadik felvonás elején egyenlítettek.

1–0

1–1

Innentől kezdve pedig egészen sokáig gyűrték egymást a felek, a rendes játékidő nem hozott több gólt, a hosszabbításban pedig több mint fél órát kellett várni erre, amikor Matt Duchene váltotta gólra Joe Pavelski passzát, 2–1-re megnyerve a meccset a Starsnak, amely 4–2-re hozta a párharcot és főcsoport-döntőbe jutott, ahol a Vancouver Canucks–Edmonton Oilers (3–2) párharc győztesével találkozik, míg a másik ágon New York Rangers–Florida Panthers párharcot tartanak.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉSEK
Boston Bruins–Florida Panthers 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Florida Panthers javára
Colorado Avalanche–Dallas Stars 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Dallas Stars javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik