Városi sportok olimpiai selejtezője: nem jutottak tovább az első selejtezős körből a magyar breaktáncosok

Vágólapra másolva!
2024.05.18. 13:33
Véget ért Sanghajban az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat első állomása, folytatás június 20. és 23. között Budapesten (Fotó: NOB)
Nem jutott tovább a selejtező második szakaszába a két magyar breaktáncos a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának első állomásán, Sanghajban.

Mindkét nemnél tíz négyes csoportban versenyeztek a résztvevők, egymás után következtek a csoportok, és a végén kialakult sorrend alapján a negyven indulóból – akik becenevükön szerepelnek – harminckettő lépett tovább.

Szarvák Csenge (Csenge) a 34., Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) a 38. helyen végzett 439.9, illetve 415.8 ponttal. A nőknél a 32.-nek 453.6, a férfiaknál 514.7 pontja volt – a viadal eredményközlője szerint.

A továbbjutók a második selejtezős szakaszból – ahol már párokban küzdenek egymással – a körmérkőzéses csoportkörbe kerülnek, majd a negyeddöntőtől kieséses rendszerben zajlik a verseny.

Még két magyar szerepelt korábban a városi sportágak csütörtöktől vasárnapig tartó sanghaji olimpiai kvalifikációján. Tusnády Nimród a 44. helyen végzett a sportmászók ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) mászásból álló összetett versenyében, ezzel nem jutott tovább a húszas elődöntőbe, majd Kempf Zoltán 21. lett a BMX freestyle park versenyszámának selejtezőjében, így a 12-es fináléban már nem lehetett ott.

A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik