Vívás: hetedik a női kardcsapat a plovdivi vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 12:55
A mieink a hetedik helyen zártak (Fotó: hunfencing.hu)
Egyetlen tussal elveszítette a negyeddöntőt a spanyolok ellen női kardcsapatunk, így nem szólhatott bele az érmes küzdelembe a plovdivi világkupa-viadalon. Gárdos Gábor vezetőedző döntött: a Battai, Márton, Pusztai, Szűcs összetételű együttest jelöli Párizsra.

Felejtsük el ezt gyorsan!

A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű női kardcsapatunk remekül rajtolt vasárnap a plovdivi világkupaversenyen, és úgy tűnt, a negyeddöntőben sem lesz gond – sajnos, a máskor a csapatot a hátán cipelő Battainak nem ment a vívás, egyetlen tussal kikaptak a lányok, innentől pedig csak az 5–8. helyért küzdhettek. 

Akárcsak az olaszok, akiket a dél-koreaiak „löktek ki” a négyes tábláról. A két együttes rendre éles meccseket vív egymással, s ugyan általában Pusztaiék szoktak nyerni, a vasárnapi mérkőzés kivétel volt ez alól… 

Aztán a hetedik helyért vívott meccsen helyreállt a világ rendje, ám mert 2022-ben és 2023-ban is Magyarország nyerte a világbajnoki aranyat, ezt a pozíciót nem szeretnénk megszokni a jövőben. 

Mivel a lányok is így vannak ezzel, tényleg felejtsük el gyorsan ezt a plovdivi vasárnapot.

Gárdos Gábor, a női válogatott vezetőedzője a szövetség honlapjának úgy fogalmazott a versenyt követően, hogy a milánói világbajnokság aranyérmes négyesét jelöli az olimpiai szereplésre – hogy a Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca kvartettből melyik három vívó indulhat Párizsban az egyéni viadalon, azt a mester a júniusi bázeli Európa-bajnokság után dönti el. 

VILÁGKUPAVERSENY, PLOVDIV 
Kard. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Nagy-Britannia 45:15 (Pusztai +11, Battai +10, Szűcs +9). Negyeddöntő: Spanyolország–Magyarország 45:44 (Szűcs +7, Pusztai +2, Márton 0, Battai –10). Az 5–8. helyért: Olaszország–Magyarország 45:37 (Szűcs +3, Márton –5, Pusztai –6). A 7. helyért: Magyarország–Egyesült Államok 45:35 (Szűcs +6, Pusztai +6, Battai –2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik