Vívás: Márton, Szűcs és Battai a plovdivi vk főtábláján

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 14:05
Márton Anna is a főtáblán (Fotó: Földi Imre)
Az ötből két (csapat)világbajnokunk vérzett el a női kardozók plovdivi világkupaversenyének pénteki selejtezőjében – további öt magyarral egyetemben.

Márton Anna és Szűcs Luca hibátlanul abszolválta a csoportkört a női kardozók plovdivi világkupa-viadalán, így mindketten csomagolhattak, hiszen egyből feljutottak a főtáblára – kis híján Battai Sugár Katinka is csatlakozott hozzájuk, mert bár ugyan ő egy vereséget összeszedett az ötös asszók során, odaért a 16. helyre, vagyis a közvetlenül 64 közé jutók utolsó helyére. 

Pechére azonban másik két vívóval egyetemben, így itt következett a sorsolás, az meg nem a debreceniek kétszeres csapatvilágbajnokának kedvezett. 

Aztán az egyenes kieséses szakasz meg nem nekünk kedvezett… 

Annak az első fordulója legalábbis semmiképpen sem, hiszen a csoportkört kevésbé jó mutatóval teljesítő magyarok közül mindenki itt esett ki (Pusztai Liza is) – a Battai mellett az ötös asszók során jól vívó Katona Renáta léphetett csak pástra a 64 közé jutásért. 

Kettejük közül csak Battai járt sikerrel, így a szombati főtáblán három magyar kardozónk köthet be Plovdivban. 

VILÁGKUPAVERSENY, PLOVDIV 
Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna 6 győzelem/0 vereség, Szűcs Luca 6/0, Battai Sugár Katinka 5/1, Katona Renáta 3/2, Beviz Dorottya 3/3, Pusztai Liza 3/3, Kovács Zsanett 3/3, Domonkos Emese 2/4, Keszei Kira 2/3, Masa Csenge 0/6. A 96 közé jutásért: Funke (német)–Pusztai 15:14, Hernandez (spanyol)–Keszei 15:10, Daghfous (tunéziai)–Beviz 15:13, Szmirnova (orosz)–Domonkos 15:14, Kozazcuk (lengyel)–Kovács 15:10. A 64 közé jutásért: Battai–Atanaszova (görög) 15:6, Fusetti (olasz)–Katona 15:13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik