Európai kézilabdaligák: Ogonovszky cseh bajnok, Rosta Román Kupa-döntős

Vágólapra másolva!
2024.05.18. 22:19
Ogonovszky Eszterék bajnoki ünneplése (Fotó: Facebook/DHK Baník Most)
Ogonovszky Eszter csapata szombaton megnyerte a cseh női kézilabda-bajnokságot, Rosta Miklós együttese pedig döntőbe jutott a Román Kupában.

 

Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti 38–30-ra verte meg a CSM Bucuresti-et az elődöntőben. Az olimpiai kvótás válogatott beállója kilenc lövésből hat gólt szerzett, a túloldalon Széles Ákos egyszer talált be. A négyes döntő házigazdája, a bajnok Dinamo a vasárnapi fináléban a CSM Constantával találkozik.

A spanyol férfi bajnokságban Tóth Rajmond négy lövésből három góllal járult hozzá a Frigoríficos del Morrazo 33–32-es sikeréhez a Bathco BM Torrelavega otthonában. Csapata továbbra is az osztályozót jelentő 14. helyen áll, de az utolsó fordulóban, a Nagy Benedeket foglalkoztató Atlético Valladolid ellen kiharcolhatja a biztos bennmaradást.

Jánosi Tamás – akinek márciusban megsérült a válla – egy találattal tért vissza az Ángel Ximénez Puente Genil együttesébe, amely sorozatban hetedszer veszített, mivel otthon 28–25-re kikapott a Fraikin BM Granollerstől és a tabella 12. helyén áll.

A német élvonalban a magyar válogatott Ilic Zoran hét lövésből öt gólt lőtt a HSV Hamburgban, amely 39–27-re kikapott az SC DHfK Leipzig otthonában. A Hamburg a kilencedik helyen áll, de mivel nem kapott licencet a következő szezonra, valószínűleg búcsúzni kényszerül az élvonaltól.

A szerb bajnokságban Dörnyei Borisz csapata, a Dinamo Pancsevo a negyedik helyen végzett, mivel 31–21-re elveszítette a bronzmeccset a Partizan Beograd otthonában. A magyar jobbszélső két góllal zárta a szezont.

Ogonovszky Eszter a mezőny legeredményesebb játékosaként kilenc góllal és bajnoki címmel köszönt el a cseh DHK Baník Most csapatától, amely otthon 27–26-ra kikapott a Házená Kynzvart együttesétől a döntő visszavágóján, ám 51–47-es összesítéssel megnyerte a párharcot. A magyar átlövő a következő szezontól a spanyol élvonalbeli Super Amara Bera Bera játékosa lesz.

Papp Nikoletta volt az SCM Gloria Buzau legeredményesebb játékosa a sereghajtó CS Dacia Mioveni otthonában 41–33-ra megnyert meccsen a román női bajnokságban. Az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbátlövője 11 kísérletből nyolc gólt lőtt, Pál Tamara pedig mind az öt lövését gólra váltotta. Csapatuk a tabella hetedik helyén végzett, a Korsós Dorinát foglalkoztató Rapid Bucuresti másodikként zárt.

A német női élvonalban a 11. helyezett BSV Sachsen Zwickau 30–26-ra kikapott a VfL Oldenburg otthonában. A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek korábbi válogatott beállója, Szabó Laura volt hét góllal, csapattársa, Lakatos Rita ötször talált be.

A címvédő és veretlenül listavezető SG BBM Bietigheim 41–24-re nyert a HSG Bad Wildungen Vipers otthonában. Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi is egy alkalommal talált be a vendégeknél.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik