Ők is szóba jöhetnek Sztankovics utódjaként a Fradinál – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.05.16. 20:51
Papszunt dobálják levegőbe a játékosai a 2022-es kupasikert követően (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, távozott a Ferencvárostól Dejan Sztankovics, és a Szpartak Moszkva vezetőedzője lett. Úgy értesültünk: egy lengyel és egy szerb tréner is szóba kerülhetett az FTC-nél lehetséges utódként.

 

Folyamatosan nézem az edzői piacot, most is van képben lengyel szakember, aki tornatanárból lett fantasztikus edző, és nagyon jó szisztémát rakott össze, de Oroszországban is van egy-két edző, akire ránéz az ember, és látja, hogy szervezett futballt játszik” – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke az M4 Sportnak még egy május eleji interjúban.

A Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után aztán kiderült, távozik Dejan Sztankovics (a hétvégi, Újpest elleni idényzárón is már Leandro irányít), és az orosz Szpartak Moszkva vezetőedzője lesz.

Természetesen azonnal beindultak a találgatások a lehetséges utód személyét illetően. A Fradi rövid közleményében azt írta, nem érte őket váratlanul a lépés.

A Sportalhoz hasonlóan a Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy Kubatov előbb idézet leírása a lengyel Marek Papszunra utalhat. A tanárból lett 49 éves futballedző juttatta fel 2019-ben az élvonalba a Raków Czestochowát, amellyel két kupasikert követően 2023-ban lengyel bajnokságot nyert, az idényt követően azonban távozott onnan, azóta klub nélküli.

Úgy tudjuk, rajta kívül a szerb Vladimir Ivics is szóba került a Fradinál. A 46 éves tréner a görög PAOK-kal kupagyőztes volt, a Maccabi Tel-Avivval pedig kétszeres izraeli bajnok, a 2023–2024-es idényben az orosz Krasznodarnál dolgozott, márciusban azonban megszűnt a munkája.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, a klub azonban sajtóértesüléseket nem kommentál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik