Gazdag Dániel duplázott, és megdöntötte Nikolics gólrekordját az MLS-ben – videó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 07:39
Gazdag Dániel duplázott a fordulóban (Fotó: Getty Images)
Az amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján a Philadelphia Union színeiben Gazdag Dániel két gólt is lőtt, és ezzel a bajnokság magyar góllövőit tekintve lehagyta Nikolics Nemanját, és egyedüli gólrekorder lett.

A forduló előtt Gazdag Dániel, Sallói Dániel és Nikolics Nemanja is 51 ligagólt jegyzett az MLS-ben, így ők hárman tartották a rekordot. Most viszont már Gazdag vezet azzal, hogy duplázott (53 gól), míg Sallói nem talált a kapuba.

A Philadelphia Union 3–0-ra nyert a New England Revolution vendégeként úgy, hogy a hazaiak a 14. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. Gazdag Dániel a második és a harmadik gólt jegyezte, míg az elsőt Julián Carranza. Ez volt a 16. alkalom, amikor ez a két játékos ugyanazon a meccsen ugyanabban a csapatban betalált az alapszakaszban, így most már ők az MLS történetének leggólerősebb duója. Mindeddig Sebastian Giovinco és Jozy Altidore kettőse vezetett, a páros a Torontóban 15 ilyen bajnokit számlált.

GAZDAG ELSŐ GÓLJA – EZZEL DÖNTÖTT REKORDOT

GAZDAG MÁSODIK GÓLJA – EZ VOLT A 60. TALÁLATA A KLUB SZÍNEIBEN

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Sallói Dániel viszont nem tudott betalálni, csapata, a Sporting Kansas City pedig 3–2-es vereséget szenvedett az Austin FC vendégeként.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
New England Revolution–Philadelphia Union 0–3
Philadelphia: Gazdag Dániel kezdőként 89 percet játszott, ő szerezte a második és a harmadik gólt.
Austin FC–Sporting Kansas City 3–2
Kansas City: Sallói Dániel kezdőként 63 percet játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik