Légiósok: Gyurcsóéknak csak döntetlenre futotta, nem jött össze a bajnoki cím

Vágólapra másolva!
2024.05.11. 21:27
Fotó: AEK Larnaca/FB
Gyurcsó Ádám csapata, az AEK Larnaca 1–1-es döntetlent játszott az APOEL vendégeként a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházában, az utolsó, 36. fordulóban. Ezzel az eredménnyel a hazai csapat bajnok lett.

Megteltek az utcák zöld-sárga mezes AEK Larnaca-szurkolókkal. A klub hivatalos Facebook-oldalára került fel a videó, ahogy a csapat drukkerei lelkesen várják az APOEL elleni idegenbeli mérkőzést, amelyen a vendégeknek nyerniük kellett ahhoz, hogy történetük során először bajnokok legyenek. A gárda magyar szélsője, Gyurcsó Ádám lapunknak úgy fogalmazott, hogy a klub történetének legfontosabb mérkőzése vár rájuk, és ebben volt is igazság. A 33 éves szélső optimistán várta a találkozót, azt mondta, úgy érzi, meglesz a bajnoki cím. Ebben sajnos nem lett igaza, jóval többet birtokolták a labdát a vendégek, de ez önmagában nem sokat ért, nagy csatában 1–1 lett a találkozó vége. Így egyaránt 73 ponttal zárt a két csapat, és pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt, ebben pedig az APOEL a jobb. Nagy volt az öröm, a kerkida.net felvétele alapján a lefújás után egyből ellepték a pályát a hazai drukkerek, többen görög tűzzel a kezükben rohantak be, és volt is okuk az ünneplésre, mivel öt év elteltével lett ismét aranyérmes a klub.

Gyurcsó Ádám csereként a 66. percben állt be szombaton, vagyis szűk fél órája volt a bizonyításra, de sajnos a góljai és a gólpasszai számát sem gyarapította a bajnokságban. Előbbiből egyet, utóbbiból hármat jegyzett harminc mérkőzésen, ám összességében elégedett lehet, előzetesen ugyanis kevesen gondolták, hogy az utolsó fordulóban a bajnoki címért játszhat az AEK Larnaca. A 20-szoros magyar válogatott futballista 2021-ben érkezett az NK Osijektől, 2025 nyaráig érvényes a szerződése, azaz ha marad, elméletileg a következő kiírásban még lehet esélye a bajnoki cím elhódítására. Korábban a Videotonnal kétszer lett magyar bajnok, külföldön azonban eddig nem volt szerencséje az „aranycsatáknál”. Hat éve, 2018-ban a Hajduk Split labdarúgójaként játszhatott kupadöntőt, de csapata 1–0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől.

CIPRUS
Cyta Championship, felsőház, 36. forduló
APOEL–AEK Larnaca 1–1
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádám a 66. percben állt be.
Paphosz–Omonia 1–1
Omonia: Lang Ádám sérült.

Gyurcsó Ádámnak sajnos nem sikerült, így legutóbb öt évvel ezelőtt fordult elő, hogy magyar futballista ciprusi bajnok lett: 2019-ben Lang Ádám és Balogh Norbert is aranyérmet ünnepelhetett az Omoniával. Előtte a jelenleg a Ferencvárosnál segédedzőként dolgozó Leandro ért a csúcsra Cipruson 2010-ben, szintén az Omoniával, a kilencvenes években pedig három magyar labdarúgó lett bajnok a ciprusi élvonalban. Dzurják József 1993-ban az Omoniával, Kiprich József és Kovács Kálmán pedig 1996-ban az APOEL-el lett győztes. Összesen egyébként több mint ötven magyar játékos fordult meg Cipruson az utóbbi évtizedekben, köztük a magyar válogatott egyik kulcsembere, Sallai Roland, a szintén válogatott Szalai Attila, az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza, valamint Vlaszák Géza, Waltner Róbert, illetve az egyaránt fiatalon elhunyt Zavadszky Gábor és Lendvai Miklós.
Lang Ádám és Balogh Norbert óta nincs magyar aranyérmes Cipruson

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik