Socca Eb: Bulgária jelentette a végállomást

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 14:57
Bulgária ellen zárult az Eb-kaland (Fotó: Facebook/Socca Hungary)
Veretlenül érkezett el a nyolcaddöntőig a magyar soccaválogatott a Chisinauban zajló Európa-bajnokságon, ám ott szerencsétlen, nagy különbségű vereséget szenvedett.

Minden oka megvolt a mieinknek arra, hogy optimistán várják a szombati, Bulgária elleni nyolcaddöntőt Moldovában, hiszen a csoportmeccsek során egyenrangú ellenfelei voltak Romániának és Németországnak is, Írországot pedig tetszetős játékkal győzték le, és másodikként léptek a legjobb tizenhat közé.

Az egyenes kieséses szakasz meccse azonban nagyon nem kezdődött jól a számunkra (Szacskó – Czerman, Huszty, Szabó M., Nyilas, Vörös-Torma, csere: Iváncsik (kapus), Petrics, Sós, Jäger, Sóron), a bolgárok annak ellenére 2–0-ra vezettek az első félidő 16. percében, hogy mezőnyben nem voltak jobbak, csak a kapu előtt bizonyultak határozottabbnak. Szerencsére még a szünet előtt Huszty Dániel szépített, sőt, a fordulás után Czerman Márk egyenlített is. A következő találat döntőnek bizonyult, tíz perccel a zárás előtt ezt Bulgária szerezte, a hajrában a mieinknek kockáztatniuk kellett, a kapus helyett is mezőnyjátékos érkezett, viszont a rivális nyert ezzel, mivel további három gólt szerzett, s így a legjobb nyolc közé lépett, a magyar csapat búcsúzott a küzdelmektől.

SOCCA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Nyolcaddöntő
Bulgária–Magyarország 6–2 (2–1) 
Gólszerzők: Agusev, Videv, Anzselov, Hrisztov, Sztepanov, Emanuilov, illetve Huszty, Czerman.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik