A Topolyai SC simán kikapott idegenben a Mladoszttól

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 18:23
Fotó: archív, FK TSC/Fb
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 36. fordulójában a Mladoszt 2–0-ra legyőzte a Topolyai SC-t.

SZERB SZUPERLIGA
36. FORDULÓ
Mladoszt–Topolyai SC 2–0 (1–0) 
Lucsani, Rados Milovanovics Stadion. Vezette: A. Sztojanovics
Mladoszt: Sztamenkovics – Udovicsics, Lekovics, Cvetinovics, Andrics, N. Csirkovics – Tumbaszevics (Todorovics, 87.), Bojics (Radivojevics, 83.), Zsunics – Velicskovics, Silue (Varjacsics, a szünetben).
Topolya: Ilics – Djordjevics (Antonics, a szünetben), Sztojics, Krsztics – Petrovics (Vlalukin, 58.), Radin, Pejics (Sztanics, a szünetben) – Miloszavljevics (Sós, a szünetben) – Csirkovics, Pantovics (Rakonjac, 58.), Jovanovics. Edző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Velicskovics (14.), Varjacsics (54.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A lucsani Mladoszt vendégeként lépett pályára a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga utolsó előtti fordulójában. Azt már előre lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű dolguk a vendégeknek, de nem azért, mert a hazaiak annyira komoly játékerőt képviselnek, hanem inkább a pálya minősége miatt, amely a szuperligás klubokat figyelembe véve, az egyik legrosszabb, és meg sem közelíti a topolyai TSC Arénáét.

A hazaiak már a 6. percben közel jártak a vezetés megszerzéséhez, amikor Nemanja Sztojics utolsó emberként elveszítette a labdát, azonban Silue lövését Veljko Ilics lábbal hárította. A vendégek három perccel később Szasa Jovanovics révén veszélyeztettek, de a szélső a kiugratás után túlságosan kisodródott, így már csak egy beadással próbálkozott, de Milos Pantovics fejese célt tévesztett. A 14. percben Bojics kezdett cselsorozatba a félpályánál, s hiába volt hat védő és két támadó, a labda eljutott Velicskovicsig, aki 22 méterről hajszálpontos lövéssel a jobb alsóba lőtt. A TSC a 43. percben egyenlíthetett volna, ugyanis a korábban a Topolyát erősítő Cvetinovics hibája után Alekszandar Csirkovics elé került a labda, aki ki is nézte a kapu jobb oldalát, de Lekovics blokkolta a lövést, így maradt a minimális hazai vezetés.

A szünetben Lazetics hármat is cserélt: lekapta Djordjevicset, Miloszavljevicset és Pejicset, helyükre Goran Antonics, Sós Bence és Petar Sztanics érkezett, s mindjárt sokkal élénkebb lett a TSC játéka, gólt azonban nem a vendégek, hanem a hazaiak szereztek. Az 54. percben Udovicsics a bal oldalról a második félidőben beállt Varjacsics fejére rajzolta a labdát, aki öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt, kétgólosra növelve a Mladoszt előnyét. Hiába érkezett a vendégeknél Vlalukin és Rakonjac is, a hazaiak védelme, Sztamenkovics kapussal az élen, aki minden beadást megszelídített, remek munkát végzett.

A TSC veresége – és a Partizan Csukaricski elleni győzelme – azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a topolyai együttes a harmadik helyen végez a 2023–2024-es idényben. A TSC az utolsó fordulóban, saját közönsége előtt a krusevaci Napredakot fogadja.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik