Vereséggel zárt a Sepsi, és ötödik lett a román Superligában

Vágólapra másolva!
2024.05.18. 21:55
A Craiova fordított a Sepsi ellen (Fotó: Universitatea Craiova/Facebook)
Vereséggel és a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 5. helyén zárta a 2023–2024-es idényt a Sepsi OSK. A székelyföldi csapat az ezüstéremért harcoló Universitatea Craiova otthonában maradt alul szombat este.

Hogy a Sepsi-letámadás, vagy a Craiova számára nagyon gyorsan kedvezőtlenül alakuló kolozsvári eredmény vette el hamarabb a hazaiak kedvét, az örök kérdés marad, de az első félidőt végig a szentgyörgyi csapat uralta. Alimi és Varga Roland lövései is megdolgoztatták Popescu kapust, mielőtt Marius Stefanescu egy elegáns emeléssel megszerezte a vezetést a vendégeknek – a Sepsi házi gólkirályát Stefan szolgálta ki egy 50 méteres indítással. 

Mivel a hazaiaknál mindent Alexandru Mitrita akart magára vállalni, a székelyföldiek védelmének nem volt túl nehéz dolga, Niczuly Roland kapujára egyetlen lövés sem ment az első félidőben. 

Szünetben Galca, a Craiova edzője remek érzékkel cserélt be friss támadókat. Stefan Bana alig 25 másodpercen belül, első labdaérintéséből egyenlített egy lapos átlövéssel, hat perccel később pedig Elvir Koljic vágta az ötösről a léc alá a labdát egy hosszú hazai támadás végén. A Sepsi részéről Bernd Storck is jól cserélt, a Varga Rolandot váltó Dumitrescu pontos centerezéssel szolgálta ki Gabriel Debeljuhot, aki a bal alsó sarokba fejelte a labdát. A Sepsinek az egy pont kevés volt a 4. helyhez, de az újabb gólt a Craiova lőtte, Andrei Ivan gurított a bal alsó sarokba. A legvégén Kallaku kapáslövése a felsőlécen csattant, így a Sepsi maradt az 5. helyen – de a kolozsvári CFR 5–1-es sikere miatt a Craiova is csak harmadik lett.

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 3–2 (0–1)
Craiova, Ion Oblemenco Stadion, 9011 néző. Vezette: Catalin Popa
Universitatea Craiova: Popescu – Vladoiu (Soiri, 29.), Zajkov, Raul Silva, Bancu (Ndong, 84.) – Cretu (Mateiu, 74.), Mekvabisvili – Ivan, Danciu (Bana, a szünetben), Mitrita – Markovic (Koljic, a szünetben). Vezetőedző: Constantin Galca
Sepsi OSK: Niczuly – Oroian (Renta, 69.), Ciobotariu, Ninaj, Stefan (Varga K., 70.) – Alimi – Stefanescu, Aganovic (Kallaku, 59.), Matei, Varga R. (Dumitrescu, 59.) – Debeljuh. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Bana (46.), Koljic (52.), Ivan (80.), ill. Stefanescu (21.), Debeljuh (66.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik