Szappanos Péter, az MK-döntő hőse; interjú a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitányával

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 23:45
 

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

Szappanos Péter, a Paksi FC kapusa volt a Mol Magyar Kupa-döntő hőse, ziccerek mellett egy tizenegyest is hárított. Lapunknak azt mondta: „A céllövöldében sincs olyan lőlap, mint amilyennel Varga Barnabás büszkélkedhet, ezért nehéz volt kitalálni, merre induljak el. Elsőre majdnem rávettem magam, hogy jobbra megyek, mert a Nyíregyháza ellen így hagyta ki, de örülök, hogy változtattam, hiszen ez a csapat szempontjából is fordulópont volt.” Ferencvárosi kollégája, Varga Ádám elismerte: „Ilyen kapusteljesítményt még nem láttam élőben.”

„Már az edzői karrierem elején az volt az álmom, hogy egyszer a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehessek, örülök, hogy megkaptam a lehetőséget. Játékosként is a nemzeti csapat volt nekem a legfontosabb, és ez edzőként sem változik. Hároméves szerződést kötöttünk, ami lehetőséget ad arra, hogy folyamatosságot vigyünk a rendszerbe” – erről is beszélt a lapunknak adott interjúban az új szövetségi kapitány. Majoross Gergely a szakmai segítőiről egyelőre csak annyit árult el, a célja, hogy minél több magyar legyen benne a stábban.

Nem sokon múlott, hogy újra legyen férfi párosunk a tollaslabdázók Európa-bajnokságán. Az Ágai Zsombor, Kis-Kasza Miklós kettős januárban megnyerte az országos bajnokságot, és a külföldi versenyeken is letette a névjegyét, így megcélozhatta az áprilisi saarbrückeni kontinensviadalt. A kiadott nevezési listán el is csípték az utolsó kiadó helyet a mieink, csakhogy… „Elszámolták, kihagytak előlünk egy párost, és csak utólag jöttek rá a hibára” – mondta Ágai Zsombor, hozzátéve, hogy a magyar szövetség hiába folyamodott szabadkártyáért.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik