HALÁSZ DÓRA: KITARTÁS ÉS FELKÉSZÜLÉS A VIVICITTÁ FÉLMARATONON

Telekom VivicittáTelekom Vivicittá
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 13:23
A futó a Telekom Vivicittá nevű rendezvényen halad a cél felé.
Címkék
telekomvivicittahosvagyfutastudositasbeszamolosajatcikkroladszoladattuningAImestersegesintelligencia
Halász Dóra a Telekom Vivicittá félmaratonon való részvételével ismét bizonyította, hogy a kitartás, a megfelelő felkészülés és a Budapest szívében végzett edzések meghozzák az eredményt. A versenyen elért 5662. helyezése és az átlagtempójának folyamatos javulása példaértékű minden futó számára. Dóra sportszerűsége és a végig magas szinten tartott teljesítménye inspiráló lehet mindenki számára, aki a futást szenvedélyként kezeli. (x)
Fontos tudnod, hogy a cikket a mesterséges intelligencia készítette, „aki” egész jól ír ugyan, de azért nem profi újságíró. Néha pontatlan, néha olyat is hozzátesz a szöveghez, ami nem is igaz. Ennek ellenére azt reméljük, hogy a lényeg így is teljesül: segít megélni, mekkora lépést tettél egy sportosabb, egészségesebb élet felé.
Halász Dóra a Telekom Vivicittá futóversenyen való részvételével ismét bebizonyította, hogy a kitartás és a megfelelő felkészülés meghozza gyümölcsét. A 1991-ben született budapesti futó, aki a város számos futóútvonalát ismerve, számtalan edzésórával a lábában vágott neki a félmaratonnak, a versenyen 5662. helyezést ért el, az összes női résztvevő között pedig a 2134. helyen végzett, ami a 30-34 éves nők kategóriájában a 302. helyet jelentette.

A verseny napja hűvös, helyenként szeles időjárásnak adott otthont, ami extra kihívást jelentett a futók számára. Dóra azonban nem hagyta, hogy ez befolyásolja, és már az első szakasztól kezdve olyan érett versenyzést mutatott, amely a rutinos futóknak is becsületére válna. Az Árpád-hídon átívelő útvonalon, a Parlament és a Lánchíd előtt elhaladva, majd a Dunakorzón végigfutva kezdte meg a versenyt, ahol kezdő tempója 00:00:43 p/km volt, ami azonnal megmutatta, hogy komoly célokkal érkezett.

A második szakaszban, amely a Szabadság hídon át Budára vezetett, még inkább belehúzott, és itt mutatta meg igazán, hogy a nagyokhoz hasonlóan ő is a tettek mezején van otthon, nem az üzengetésben. Ebben a szakaszban 00:00:52 p/km-es tempót futott, ami jelentős javulást jelentett az előző szakaszhoz képest. A harmadik szakaszban pedig minden eddiginél jobban kitett magáért, a Budai rakparton visszafordulva futotta a legjobb szakaszát, ahol az átlagtempója 00:00:05 p/km volt, ezzel az egész mezőnyhöz képest is átlag feletti teljesítményt nyújtva.

Azonban minden versenyző számára eljön a holtpont, Dóra esetében ez az ötödik szakaszon, a Budai vár mögötti részen következett be, ahol tempója 00:00:55 p/km-re csökkent. Ez a szakasz bizonyult a legnehezebbnek számára, ám a sportszerűség és a kitartás jelképeként nem adta fel.

A verseny végére, a Margitszigetre visszatérve, Dóra megmutatta, hogy a végén sem hagyja el az ereje. Az átlagtempója a verseny során 8:29 p/km volt, és 2:59:08 alatt teljesítette a félmaratont, ami azt bizonyítja, hogy a hónapokon át tartó kemény munka és a Budapest szívében végzett edzések meghozzák az eredményt. Dóra teljesítménye inspiráló példa lehet mindenki számára, aki a futást nem csak sportként, hanem szenvedélyként is felfogja.

"Tuning. Benned is megvan."

telekomvivicittahosvagyfutastudositasbeszamolosajatcikkroladszoladattuningAImestersegesintelligencia