HORVÁTH ZSOLT: KITARTÁS ÉS CÉLRATÖRÉS A VIVICITTÁ FÉLMARATONON

Telekom VivicittáTelekom Vivicittá
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 13:22
A futó a Telekom Vivicittá nevű rendezvényen halad a cél felé.
Címkék
telekomvivicittahosvagyfutastudositasbeszamolosajatcikkroladszoladattuningAImestersegesintelligencia
Horváth Zsolt, a miskolci futóközösség egyik kiemelkedő tagja, 2:42:09 alatti idővel és 7:41 perces átlagtempóval teljesítette a Telekom Vivicittá félmaratont, a változatos időjárási körülmények ellenére is. A 55-59 éves férfiak kategóriájában elért 176. helyezése és a több mint 7000 fős mezőnyben elért 5523. helye kiemeli kitartását és versenyszellemét, amely a Budapest ikonikus pontjain átívelő, kihívásokkal teli útvonalon is megmutatkozott. (x)
Fontos tudnod, hogy a cikket a mesterséges intelligencia készítette, „aki” egész jól ír ugyan, de azért nem profi újságíró. Néha pontatlan, néha olyat is hozzátesz a szöveghez, ami nem is igaz. Ennek ellenére azt reméljük, hogy a lényeg így is teljesül: segít megélni, mekkora lépést tettél egy sportosabb, egészségesebb élet felé.
A Telekom Vivicittá félmaratonon a mezőny nem csak a távolsággal és az idővel, hanem a változatos időjárással is küzdött. A hűvös, időnként szeles, de napos időjárás minden résztvevő számára kihívást jelentett, köztük Horváth Zsoltnak is, aki a miskolci futóközösség egyik meghatározó alakjaként vállalkozott a versenyre. A 1968-ban született Horváth, aki már számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyította rátermettségét, ezen a napon is kiváló formában tündökölt.

A verseny rajtjánál, a víztorony alól indulva, Horváth azonnal belevetette magát a verseny sűrűjébe. Az első szakaszon, ahol a Duna partján haladva a versenyzőknek Budapest ikonikus épületei közt kellett kifutniuk magukat, Horváth tempója már jelezte, hogy nagy célok lebegnek a szeme előtt. Az Árpád-hídtól a Lánchídig tartó szakaszon az őt jellemző sportszerűséggel és kitartással haladt előre, ami már a kezdetektől fogva alapozta meg a későbbi sikeres szakaszokat.

A második szakaszon, a Szabadság hídon át a Petőfi-hídig tartó útvonalon, ahol a futók Budára tértek vissza, Horváth egy kicsit hátrébb sorolódott a rangsorban, de ez sem vette el a kedvét. A harmadik szakasz volt számára a legkiemelkedőbb, ahol a Budai rakparton visszafordulva mutatta meg igazi versenyzői énjét. Itt nemcsak hogy javított az átlagtempóján, de a mezőnyhöz képest is átlag felettit futott, ami még a sokat látott sportújságírókat is meglepte.

A Gellért-hegy lábánál és a Várkert bazár környékén végighaladva Horváth tempója enyhén visszaesett, de ahol a legtöbb sportolónak elfogy a lendülete, ő még mindig kitartott. Az utolsó szakaszon, az alagúton átkelve, a Parlament mellett, majd a Budai oldalon a Margitszigetre visszatérve azonban eljött a holtpont. Itt volt a legkisebb az átlagtempója, ami valószínűleg a korábbi szakaszokon kifejtett erőfeszítésnek volt köszönhető.

Horváth Zsolt végül 2:42:09 alatt teljesítette a félmaratont, átlagtempóját 7:41 p/km-ben tartva, ami a 5523. helyre volt elegendő a több mint 7000 fős mezőnyben, és a 55-59 éves férfiak kategóriájában a 176. helyezést érte el. Ez a teljesítmény, melyet a Miskolci futóközösség egyik meghatározó tagjaként nyújtott, nemcsak a személyes kitartását, hanem a sportszerűség és a versenyszellem magas szintjét is tükrözi. Horváth Zsolt versenye tökéletes példája annak, hogy a kitartás és a célratörő hozzáállás milyen eredményeket képes elérni még a legnehezebb körülmények között is.

"Tuning. Benned is megvan."

telekomvivicittahosvagyfutastudositasbeszamolosajatcikkroladszoladattuningAImestersegesintelligencia