Cselgáncs: Mamira Luca versenyről versenyre jobb formában

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 20:02
null
A 19 éves cselgáncsozó, Mamira Luca (52 kg) az elmúlt hetekben a junior Európa-kupa-sorozat podgoricai, lignanói és rijekai állomásán is dobogóra állhatott, és mindeközben hazai porondon az U23-as és a junior országos bajnokságot is megnyerte.

Mint arról beszámoltunk, nyolchónapos kihagyása után Mamira Luca márciusban kiválóan tért vissza nemzetközi porondon, miután bronzérmet szerzett az 52 kilósok között a podgoricai junior Európa-kupa-versenyen. A Dunaharaszti MTK ifjúsági világbajnok dzsúdósa a montenegrói harmadik helye (illetve a junior országos bajnokságon aratott győzelme) után így nyilatkozott portálunknak.

– mondta Mamira korábban az Utánpótlássportnak.

Ráadásul Luca nem csak a levegőbe beszélt, mert a nagyszerű évkezdet után hasonlóan jól folytatta: a korosztályos Ek-sorozat következő állomásán, Lignanóban meg sem állt a döntőig, ezüstérmet nyert, majd a múlt hét végén Rijekában is dobogóra állhatott, méghozzá annak legalsó fokára. A két nemzetközi siker között pedig idehaza megnyerte az Újpesten rendezett U23-as országos bajnokságot.

Persze hibák mindig akadnak, van még csiszolnivaló a dzsúdómban szinte minden téren, de most annak örülök elsősorban, hogy visszatérhettem a szőnyegre, és egyszerűen csak próbálom élvezni a versenyzést. Ez a felszabadultság érzés szerintem a teljesítményemre is pozitívan hat, extra lendületet ad. Nyilván, az is fontos, hogy közben jönnek a sikerek, hiszen ez egyrészről önbizalom-növelő, másik oldalról pedig minél több meccs van a hátam mögött, erőben és állóképességben is javulni fogok."

Hozzátette, a lignanói második helye különösen kedves a szívének.

Éppen ezért utolsóéves juniorként még inkább ott volt bennem a bizonyítási vágy, hogy ez végre összejöjjön, és nagy örömömre ezt sikerült is elérnem. A podgoricai versenyhez képest egyébként Lignanóban jóval nagyobb és erősebb mezőny gyűlt össze, ami meg pluszban növeli ennek az ezüstnek az értékét. Ezután jött az U23-as ob, majd legutóbb a rijekai Európa-kupa-verseny, amely alapvetően nem szerepelt a programban, viszont az utolsó pillanatban adódott egy lehetőség, hogy elindulhatok, és én kapva kaptam az alkalmon. Szerencsére ez is jól alakult, csak a későbbi aranyérmes olasz lánytól kaptam, és végül sikerült bronzérmesként zárnom, szóval így abszolúte megérte bevállalni ezt a viadalt. Fizikálisan és mentálisan egyaránt fárasztó, hogy minden héten versenyről versenyre kell járni, de ezt úgy fogom fel, mint egy nagy pozitív megerősítés, hogy képes vagyok erre is."

(Kiemelt kép forrása: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik