Labdarúgás: az U16-os válogatott három góllal legyőzte a bosnyákokat

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 16:22
null
Az U16-os labdarúgó-válogatott három góllal legyőzte a házigazda bosnyákokat a szarajevói UEFA Development-tornán.

Az U16-os labdarúgó-válogatott a szlovénok és a görögök elleni döntetlen után

a házigazda bosnyákok ellen magabiztos 4–1-es sikert aratott

a szarajevói UEFA Development-torna zárásaként.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a mieink a mérkőzés elején magukhoz ragadták az irányítást, sok helyzetet dolgoztak ki, és a 25. percben, Galambos János góljával megszerezték a vezetést. Galambos még a szünet előtt megduplázta góljai számát, és bár a félidő után a hazaiak szépítettek, egy percig sem forgott veszélyben a magyarok győzelme. A 72. percben Galambos már mesterhármasnál járt, az 4–1-es végeredményt pedig Nyers Ádám alakította ki a 83. percben. A magyar válogatott egy győzelemmel és két döntetlennel (melyek után megnyerte a győzelemről döntő tizenegyespárbajt) az első helyen zárta a viadalt.

„Az elejétől kezdve uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, a gólok mellett három-négy ziccert nem sikerült kihasználnunk – mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Az ellenfél szépítése után is úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, mikor tesszük magabiztossá a vezetést, és végül megérdemelten nyertünk három góllal. Elégedett vagyok a tornán nyújtott teljesítménnyel, a két döntetlen során is jól játszottunk, a kerettagok fontos nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodtak.”

U16-OS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bosznia-Hercegovina–Magyarország 1–4 (0–2)
Magyarország: Esery Desmond - Lakatos Martin (Kárász Tamás, 46.), Zoltai Levente, Prettenhoffer Márton - Boza Bende (Sánta Milán, 70.), Nyikos Botond (Nyers Ádám, 63.), Zubor Ádám (Rab Bence, 63.), Kovács Noel (Petrók Viktor, 63.), Milicz Péter (Kovács Dániel, 84.) - Mándity Márkó (Magyarics Erik, 63.), Galambos János (Kátai Szabolcs, 84.)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik