Vízilabda: Óriási küzdelemben az OSC szerezte meg a bronzérmet

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 22:21
Bronzérmes az OSC (Fotó: OSC Waterpolo)
A Genesys OSC Újbuda a férfi vízilabda ob I bronzcsatájának második mérkőzésén, hazai környezetben is legyőzte a BVSC-Zuglót, ezúttal 17–14-re, ezzel megszerezte a 3. helyet.

 

Varga Dániel bronzéremmel a nyakában köszönhetett el az OSC-től. Éppen az ellen a BVSC ellen, melynél a következő idénytől kezdi meg a munkát. Amely csapattól így éppen Kemény Kristóf nem tudott medállal búcsúzni.

Az újbudaiak a 2014–2015-ös szezontól kezdve csak egyszer, a 2017–2018-asban nem végeztek az első háromban, és négy idény ezüstérme után idén bronzéremmel zárták a férfi vízilabda ob I-et, míg a BVSC-Zugló húsz év után állhatott volna ismét dobogóra, ám hatalmas küzdelemben alulmaradtak.

Előzetesen talán nehezen lehetett volna hinni, de a Nyéki uszodában is megismétlődött a zuglói vízi csata, alig voltak egyenlő létszámos támadások, és ugyanúgy kilenc játékos szállt ki idő előtt a medencéből, mint az első mérkőzésen – a sort már az első negyedben megkezdte Gál Dávid a vendégektől, akit a hatodik percben cserés kiállítással szedtek ki, a többiek pedig a második félidő későbbi szakaszában gyűjtötték össze három személyi hibájukat. Így az volt a kérdés, melyik csapat használja ki jobban az emberelőnyöket – ez hullámzott a mérkőzés alatt, de valamivel az OSC-nek sikerült jobban.

A BVSC kezdett erősebben, bár az első negyed derekára két gól előnyben is volt, a játékrész végére a hazaiak egyenlítettek. A második negyed elején Bisztritsányi Dávid kivédte Csacsovszky Erik ötméteresét, ám Mészáros Mátyás nem sokkal később érkező lövése a blokkról bepattant a kapuba. Az újbudaiak viszont tartották a lépést, és Lars ten Broek második góljával először szerzett vezetést az OSC, a nagyszünetre hozzájuk került a fór.

A Kemény Kristóf vezette zuglóiak nem adták alább, hiába lógott meg két góllal a hazai csapat, a harmadik negyedben váltakozva került előnybe egyik vagy másik gárda, aztán lett újból egyenlő – a játékrész végén Csacsovszky Erik találatával újból BVSC-vezetésről tájékoztatott az eredményjelző.

A véghajrát, az utolsó negyedet viszont a hazaiak bírták jobban. Kulcspillanat volt, ahogy a meccs során többször nagyot védő Bisztritsányi másodszor is ötméterest fogott, ezúttal Tátrai Dávidét, melyből aztán nem tudott rögtön a következő támadásból előnyt kovácsolni az OSC, de pár perccel később egy megúszásból Szalai Péter volt eredményes, végül Tóth Márton értékesítette a mérkőzés utolsó lövését.

A szezon végeztével tehát mindkét csapattól távozik a vezetőedző, Varga Dániel Zuglóba, Kemény Kristóf Miskolcra teszi át székhelyét a következő idénytől.

A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS GENESYS OSC ÚJBUDA–BVSC-ZUGLÓ 17–14 (4–4, 5–4, 3–5, 5–1) 
Budapest, Nyéki uszoda, 400 néző. Vezette: Kollár Gy., Ercse N.
OSC: Bisztritsányi – Rossi, SZALAI P. 4, Baksa B. 1, HÁRAI 2, VIGVÁRI VINCE 4, Salamon. Csere: Gaszt, Várnai 1, TEN BROEK 3, TÓTH M. 2, Török B., Aranyi M. Edző: Varga Dániel
BVSC: Gyapjas – Mészáros M. 1, TÁTRAI D. 3, CSACSOVSZKY E. 4, Csacsovszky A., Horváth Á., GYÁRFÁS 2. Csere: Csapó 1, Kovács P. 1, Gál D., Bundschuh 1, Balogh B. 1. Edző: Kemény Kristóf
Emberelőny-kihasználás: 17/10, ill. 18/8.
Kettősemberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/0
Kipontozódott: Csacsovszky A. (19. p.), Horváth Á. (21. p.), Gyárfás (25. p.), Rossi (28. p.), Gaszt (29. p.), Várnai (30. p.), Salamon (31. p.), Csacsovszky E. (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Gál D. (6. p.) 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az OSC javára 
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Nagyon örülök a győzelemnek, egy fantasztikus szezont futó BVSC-t győztünk le kétszer, mindez még inkább emeli a mi presztízsünket, és fényesíti a bronzérmünket. Meglepetéscsapat volt a BVSC, amely a szezonban nagyon sokáig nagyon magas minőséget képviselt, és ezt a BVSC-t vertük meg. Kihoztuk a maximumot magunkból idén is, szerettünk volna a legjobb négybe jutni, folyamatosan változtunk, de ahogy a tavasz is megmutatta, folyamatosan fejlődtünk, összeérett a csapat, az emberi mozgatórugóknak köszönhetően – nincsen eredmény csapatkohézió nélkül. Boldoggá tesz, hogy ilyen mérkőzéssel zárhatom le OSC-s pályafutásomat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik