TCR World Tour: Ehrlacher nyert, Michelisz dobogóra állhatott az első marokkói versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 13:53
Micheliszt a harmadik helyen intette le a kockás zászló az első versenyen (Fotó: X/HMSGOfficial)
Yann Ehrlacher aratott győzelmet a TCR World Tour marokkói versenyhétvégéjének első futamán. A francia mögött Santiago Urrutia ért célba, míg Michelisz Norbert harmadikként szelte át a célvonalat, aminek köszönhetően továbbra is vezeti az egyéni vb-összetettet.


A piros zászlókkal is tarkított pénteki időmérőn Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót, így a francia versenyző várhatta az élről a piros lámpák kialvását Marokkóban. Mellőle Santiago Urrutia indulhatott, míg az egyéni vb-összetettet vezető Michelisz Norbert a harmadik rajtkockába parkolhatta le a Hyundait. A negyedik helyről Néstor Girolami, az ötödikről pedig John Filippi vághatott neki a 36 körös versenynek.

Ehrlacher jól rugaszkodott el, és sikerült megtartania a vezetést, mögötte Urrutia, valamint Michelisz érkezett, vagyis változatlan sorrendben fordult el az első hármas, miközben a várt izgalmak elmaradtak, hiszen az előzetes várakozásokkal szemben probléma nélkül jött el a mezőny a rajtnál.

Noha az élmezőny szoros maradt, hiszen a top 3 egy másodpercen belül haladt egymáshoz képest, pozícióváltás nem történt sem ott, sem hátrébb. Több versenyző ugyanakkor kénytelen volt feladni a küzdelmet, aminek következményeként tizenkettőre zsugorodott a pályán maradók száma.

A frontvonalak megmerevedtek, a vonatozást végül Thed Björk törte meg, Esteban Guerrierit előzte meg, akit nem sokkal később Ma Csing-hua is maga mögé utasított. A svéd pilóta kemény manővere ugyanakkor nem nyerte el a sportfelügyelők tetszését, öt másodperces időbüntetéssel sújtották.

Az élen továbbra is viszonylag szorosan követte egymást az első hármas, mögöttük Girolami és John Filippi érkezett, igaz, utóbbi egyáltalán nem lehetett nyugodt, hiszen Azcona fenyegető közelségbe került hozzá. Az izgalmakat így az ötödik helyért vívott csata szolgáltatta a futam végén. A Hyundai spanyol versenyzője szorosan tapadt a vetélytársára, és többször is kinézett mögüle, majd három körrel a vége előtt sikeres offenzívát indított indított a francia ellen, és előrelépett a negyedik pozícióba.

Az élen a folytatásban sem történt változás: Ehrlacher elsőként szelte át a célvonalat Urrutia előtt, míg harmadikként Michelisz látta meg a kockás zászlót, aminek köszönhetően sikerült megtartania a vezetést az egyéni összetettben, igaz, előnye csökkent közvetlen üldözőivel szemben. A magyar versenyző 9 ponttal előzi meg Ehrlacher-t, míg a harmadik Urrutia lemaradása 17 pont a második futam előtt.

A negyedik Girolami lett, majd Azcona, Filippi, Ma, Björk, Guerrieri, valamint Taufik egészítette ki az első tízes sorát.

Folytatás 16 óra 30 perckor a második versennyel, amelyet Michelisz a nyolcadik rajkockából kezdhet meg. 

TCR WORLD TOUR
MAROKKÓ, 1. VERSENY
1. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing) 
2. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing) +0.389
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.086
4. Néstor Girolami (argentin, Hyundai) +2.903
5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) +4.812

A bajnokság élmezőnye három verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 91 pont, 2. Yann Ehrlacher (francia, Cyan Racing) 82, 3. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing),4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 66, 5. Néstor Girolami (argentin, Hyundai) 64, 6. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing) 52. 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik