Verstappen a leggyorsabb, Ricciardo a negyedik a miami sprintidőmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 22:14
Verstappen szerezte meg a pole-t a sprintidőmérőn (Fotó: AFP)
Max Verstappen (Red Bull) bizonyult a leggyorsabbnak Formula–1-es Miami Nagydíj időmérőjén, a holland mögött Charles Leclerc (Ferrari) és Sergio Pérez (Red Bull) zárt, míg az első ötöst Daniel Ricciardo (RB) és Carlos Sainz Jr. (Ferrari) egészítette ki.

A Miami Nagydíj első és egyetlen szabadedzése Max Verstappen elsőségét hozta, azonban így is lehetett izgalmakra számítani, hiszen az első öt helyen öt különböző csapat versenyzője foglalt helyet, miközben a helyszínen két évvel ezelőtt pole pozíciót szerző Charles Leclerc tempójára nem is derülhetett fény, miután hibázott már a gyakorlás elején, és a túlmelegedő kuplungja miatt kénytelen volt a boskzfalról követni az eseményeket.

A mezőnyt a sprintidőmérőn is napos, kellemes idő fogadta, az első, tizenkét perces szakasz az átdolgozott McLaren sikerét hozta, az élen Lando Norris zárt, míg mögötte a csapattársa, Oscar Piastri következett. A harmadik Fernando Alonso lett, majd a címvédő Verstappen, Kevin Magnussen, George Russell, a Ferrari párosa, Sergio Pérez, valamint Cunoda Juki sorakozott az első tíz pozícióban.

Rajtuk kívül Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Lance Stroll, Esteban Ocon, valamint a Haastól távozó és a Sauberhez szerződő Nico Hülkenberg végzett továbbjutó helyen.

Kiesett: Pierre Gasly, Csou Kuan-jü, Valtteri Bottas, Logan Sargeant, illetőleg Alexander Albon, aki pályakiszélesítés okán vesztette el a körét.

 

A második, tízperces szakaszban is Norris bizonyult a leggyorsabbnak, a remek tempót diktáló brit mögött Pérez és Leclerc érkezett, a negyedik Verstappen lett már több mint 4 tizedes hátránnyal, majd Riccairdo, Piastri, Alonso, Sainz, Stroll és Hülkenberg egészítette ki az első tízest.

Kiesett: Russell vezérletével a két Mercedes, Ocon, Magnussen és Cunoda.

 

Az utolsó, mindent eldöntő, nyolcperces szakaszban a versenyzők kivártak, mert mindent egy körre tettek fel. Az első rajtkockát végül Verstappen szerezte meg, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a szombati sprintidőmérőn. Mellőle Leclerc indulhat el, míg a második sorban Pérez és meglepetésre Ricciardo foglalhat helyet.

Az ötödik Sainz lett, aztán Piastri, Stroll, Alonso, Norris és Hülkenberg egészítette ki a top 10-et.

Folytatás szombaton 18 órakor a sprintversennyel. 

 

 

3. MIAMI NAGYDÍJ
Május 3., PÉNTEK
Szabadedzés1. Verstappen 1:28.595
Sprintidőmérő1. Verstappen 1:27.641
Május 4., SZOMBAT
Sprintfutam18.00–19.00
Időmérő22.00–23.00
Május 5., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.326 km) rajtja:22.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Emilia-romagnai Nagydíj, ImolaMájus 19., 15.00
Monacói Nagydíj, Monte-CarloMájus 26., 15.00
Kanadai Nagydíj, MontrealJúnius 9., 20.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik