Eb 2024: baj van a svájciaknál – Embolo ismét megsérült

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 14:27
Breel Embolo a térdsérülését követően áprilisban visszatért, már egy gólt is szerzett, de most újra megsérült (Fotó: AFP)
A svájci labdarúgó-válogatott első számú csatára, Breel Embolo a legfrissebb sajtóhírek szerint ismét megsérült a Monacóban, ami miatt kérdésessé válhat a mieink elleni játéka az június 15-én, az Eb 1. fordulójában.

 

Mint azt múlt héten svájci szakértőnk, Oliver Zesiger a Nemzeti Sportnak elmondta, a szurkolóik, illetve a svájci válogatott számára nagy megkönnyebbülést jelent az Európa-bajnokság előtt, hogy keresztszalag-szakadása után felépült a nemzeti csapat elsőszámú gólfelelőse, a Monaco csatára, Breel Embolo. A válogatottban 13 gólnál tartó 27 éves támadó még tavaly szenvedett sérülést, ami miatt egyetlen Eb-selejtezős meccsen sem játszott, a svájciak pedig nélküle csak a 2. helyen végeztek Eb-selejtezős csoportukban, és a legutóbbi öt meccsükön mindössze három gólt szereztek, és csupán egyszer győztek.

Embolo a francia élvonalbeli Monacóban április 21-én játszott újra hosszú kihagyás után és csapata legutóbbi öt meccsén pályára is lépett, már egy gólt is szerzett, viszont a legfrissebb sajtóhírek szerint a Montpellier elleni múlt heti bajnokin újabb sérülés miatt kellett lecserélni már az első félidő hajrájában.

Klubja ugyan még nem adott hivatalos tájékoztatást, de az rts.ch már arról ír, hogy a csatár valószínűleg combizomszakadást szenvedett, ami három-négy hetes kihagyással járhat, tehát tulajdonképpen a teljes Eb-felkészülést ki kellene hagynia, és kérdés, hogy a mieink elleni, június 15-i meccsre egyáltalán felépül-e. 

Így még az is kérdésessé válhat, Murat Yakin szövetségi kapitány egyáltalán beválogatja-e őt a svájci keretbe, bár ha a jelzettnél nem súlyosabb a sérülés, akkor az szinte biztos, hogy a pénteken kihirdetésre kerülő előzetes keretben helyet kap a csatár.

 

A MAGYAR ÉS A SVÁJCI VÁLOGATOTT JÚNIUSI FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
Június 4. (kedd)
20.45: Írország–Magyarország (Dublin)
21.15: Svájc–Észtország

Június 8. (szombat)
18.00: Magyarország–Izrael (Debrecen)
18.00: Svájc–Ausztria 

EB 2024
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik