Erste Liga: Juurikkala nagy kihívásnak és lehetőségnek tartja gyergyói kinevezését

Vágólapra másolva!
2024.05.14. 11:56
Markus Juurikkala (Fotó: Fotó: GYHK)
Markus Juurikkala nemcsak nagy kihívásnak, hanem nagy lehetőségnek is tartja, hogy a jégkorong Erste Ligában érdekelt és a közeljövőre vonatkozó komoly célokat kitűző Gyergyói Hoki Klub csapatát irányíthatja.

 

A tavaly bajnok, idén elődöntős Gyergyói HK a múlt héten jelentett be fontos személyi változásokat, hogy 2026-ra készen álljon az osztrák ligához (ICEHL) való csatlakozáshoz. Az eddigi vezetőedző, Szilassy Zoltán sportigazgatóként, Góga Attila másodedző pedig csapatvezetőként folytatja a munkáját, ezzel együtt kapta meg a finn szakvezető a kinevezését.

„A vezetőedzői poszt mindig kihívást jelent, és általában a sport világában is sok kihívással kell szembenézni. Ennek így is kell lennie. A kihívások teszik izgalmassá ezt a területet, ez az egyik oka annak, hogy szeretem ezt végezni. Inkább nagy lehetőségnek látom, mint kihívásnak. Szeretnék alázatos maradni, nyitott szemmel és fülekkel járni, tanulni akarok és közben igyekszem minden tudásomat hozzátenni a csapat sikeréhez” – fogalmazott a GYHK közösségi oldalán a 36 éves edző, aki az előző szezonban az Újpestet irányította.

Hozzátette: a csapatnak már van egy erős alapja, gerince, Szilassy Zoltán és a stáb nagyszerű munkát végeztek, míg ezt kialakították. A keretet - mint mondta - nagyszerű, képzett játékosok alkotják, a bizalom számára kulcsfontosságú.

Juurikkala szerint ahhoz, hogy visszatérjenek a csúcsra, a mindennapi munkára kell összpontosítaniuk, azokra a dolgokra, amelyeket valóban irányíthatnak.

„Fontos, hogy együtt nőjünk, fejlődjünk csapatként és minden nap törekedjünk a fejlődésre. Fontos az egymás iránti tisztelet és felelősség. Mindenki a csapatban felelős azért, hogy a kitűzött célokat elérjük” – hangsúlyozta.

Két cseh csatár, David Bartos és Dominik Novotny is szerződést hosszabbított klubjával a jégkorong Erste Ligában. A 32 éves Bartos januárban érkezett a cseh másodosztályból a DVTK Jegesmedvékhez, ahol 14 alapszakaszmeccsen 13 pontot (5 gól, 8 gólpassz) gyűjtött, míg a későbbi bajnok Corona Brasovval szemben elveszített negyeddöntő hat összecsapásán egyszer volt eredményes. Novotny – aki egy hét múlva lesz 31 esztendős – már 2018 óta játszik Debrecenben, így a hetedik szezonjára készülhet. A DEAC színeiben legutóbb 40 alapszakasz-találkozón 27 pontot (13, 14) termelt, míg az elbukott negyeddöntőben öt felvonás alatt három gólt ütött és adott egy gólpasszt az FTC ellen.
Szerződést hosszabbítottak a cseh csatárok

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik