A Veszprém simán megoldotta az elődöntőjét, jöhet az újabb Szeged elleni kupafinálé

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 19:33
A Telekom Veszprém lesz a Szeged ellenfele a Magyar Kupa döntőjében (Fotó: Földi Imre)
A Telekom Veszprém 38–27-re legyőzte a Dabast a férfi kézilabda Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjének szombati elődöntőjében. Vasárnap „szokás szerint” Veszprém–Szeged rangadó dönt a trófea sorsáról.

 

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
Telekom Veszprém–Dabas KC 38–27 (22–17)
Tatabánya Multifunkciós csarnok, 2488 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
VESZPRÉM: Jensen – Vajlupau 2, J. Omar 4 (1), REMILI 5, FABREGAS 4, El-Dera, ELÍSSON 5. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, A. NILSSON 5, Casado 2, Koszorotov 2, Sandell 3, Mahé 2 (1), Pesmalbek 1, Descat 3. Edző: Momir Ilics
DABAS: Pallag – Fekete B. 2, Szöllősi Sz. 2, TÖRÖK Á. 5, Koller 2, Laurinyecz 1, Zdolik 5 (4). Csere: NAGY T. (kapus), Ács T. 3, Bognár 2, Dobrkovics 3, Szeverényi 1, Kádár 1, Katona. Edző: Tomori Győző
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 8. p.: 6–2. 10. p.: 8–3. 14. p.: 10–8. 19. p.: 14–9. 25. p.: 17–14. 28. p.: 20–14. 34. p.: 26–17. 39. p.: 26–20. 48. p.: 32–21. 55. p.: 36–24.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG:
Momir Ilics:  Nagyon jól kezeltük ezt a mérkőzést, megadtuk a kellő tiszteletet a Dabasnak. A jó start meghatározó volt, sikerült koncentráltan kezdeni. Néhány kipattanót az első félidőben még nem tudtunk összeszedni, de a szünet után ez is sokkal jobban ment. Tudtam rotálni a csapatot, ami még fontos lehet a vasárnap szempontjából. A Szeged ellen minden meccs más, a következő ráadásul egy döntő lesz, amit a játékosaim és én is meg szeretnénk nyerni.
Tomori Győző:  Az első félidőben méltó ellenfelei voltunk a Veszprémnek, sikerült a hét a hat elleni lerohanásunkkal látványossá tenni a meccset, közel tudtunk maradni. A második félidőben a fiataloknak is adtam játéklehetőséget, így ők is megélhették, hogy milyen a pályán lenni egy négyes döntőben. Örülök neki, hogy egy vállalható vereséget szenvedtünk. A sok hiányzó ellenére is egy nagy küzdést tervezünk a harmadik helyért a NEKA ellen.

OTP Bank-Pick Szeged–NEKA 39–33 (17–15)
Május 19., vasárnap.
15.15: NEKA–Dabas KC (Tv: M4 Sport+)
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4 Sport)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nedim Remili hamar a kezébe vette az irányítást a Veszprém elődöntőjében, a francia irányító-átlövő látszólag nagyon nem szerette volna, hogy a Szegedhez hasonlóan már szombaton nehéz dolga legyen csapatával. A sorozat címvédője kombinatív, gyors játékkal rukkolt elő a Dabassal szemben, amely rövid időre szintén elővette a hét mezőnyjátékossal történő támadójátékot, ahogyan a NEKA tette a másik találkozón.

Ebben a taktikai elemben a döntés Török Ádám kezébe helyeződött, ami nem volt rossz ötlet, mert így ott tudtak maradni a Veszprém mögött három-négy gólra. Momir Ilics a 17. percben lecserélte a belső hármasát, Agustín Casado, Szergej Koszorotov és Lukas Sandell is meg tudta mutatni, hogy a második sor is komoly erőt képvisel. A szezon legfontosabb mérkőzésein mellőzött Kentin Mahé egy hétméteres erejéig pályára léphetett, és élt is a lehetőséggel, a szurkolók legnagyobb örömére. (13–9)

 

A 25. percben Tomori Győző időt kért, ez nem tetszett Ilicsnek, aki szerint a dabasi játékos már ellőtte a labdát, amikor az edző megnyomta a gombot. Bjarki Már Elíssonra sok figura jött ki, az izlandi balszélső hat lehetőségéből ötöt bedobott a szünetig. (22–17) Mike Jensen 11. védése után jött Rodrigo Corrales a veszprémi kapuba, a különbség pedig folyamatosan nőtt a két együttes között.

Először a 46. percben volt kétszámjegyű a különbség (31–21), ekkor Mahé is szerepet kapott támadásban. Jehja El-Derán és Ligetvári Patrikon kívül a Veszprém összes mezőnyjátékosa gólt szerzett. A Veszprém könnyedén érvényesítette a papírformát, és 3827-re felülmúlta a Dabast.

Vasárnap sokkal inkább érdemes lesz kilátogatni a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokba, mert mindkét párosítás nagyobb izgalmakat ígér, mint amekkorát szombaton láthattunk. Délután 15:15-től a Dabas a másodosztályba kieső NEKA ellen játssza a bronzmérkőzést, majd este 6-tól Veszprém–Szeged rangadó dönti el, hogy 2024-ben ki emelheti magasba a Magyar Kupát.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik