3x3-as kosárlabda: a magyar férfiak elvesztették az első meccsüket az olimpiai selejtezőn

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 20:19
Izrael jobb volt (Fotó: Facebook/Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége)
Debrecenben a férfi 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtorna 1. fordulójában a magyar válogatott 21–14-re kikapott Izraeltől.

 

Péntek este férfiválogatottunk is megkezdte szereplését a debreceni olimpiai kvalifikációs tornán. Hogy lehetősége van kiharcolni a párizsi indulást, az annak köszönhető, hogy hazánk rendezi az eseményt. A Demeter Attila, Ivosev Tamás, Komma László, Roszics Uros összeállítású, Csirke Ferenc gardírozta együttesünk elsőként az izraeliekkel találkozott – ebben a csoportban, amelybe még Ausztria és Puerto Rico tartozik, tényleg bármi megtörténhet!

Mi persze magyar sikerben reménykedtünk, Roszics kosara és Ivosev bombasztikus blokkja meg is adta az alaphangot. Eleinte nem hullottak a találatok, de lassanként azért beindultak a felek, és sajnos Izrael átvette a vezetést (4–3). A faultokat még szorgosabban gyűjtögette a rivális, bő három perc alatt ötöt szedett össze. Besimított azonban kétszer két egymást követő duplát is, 13–6-os hátrányból kellett visszakapaszkodnunk. Demeter vette a vállára csapatunkat, azonban faulttal együtt is betalált távolról Omer Sadeh, így nagyon nagy bajba kerültünk (16–8 oda). Ivosev csak egyet dobott be a két büntetőjéből, majd Demeter ismét eredményes volt agresszív betörése után. Kaptunk viszont egy újabb távolit Tomer Cohentől, akit utána szabadon hagytunk, nem találják ki, dupla lett a vége… Egy pontra került a diadaltól Izrael, amelyet három perccel és 20 másodperccel a vége előtt szerzett meg. 21–14-re kikaptunk, Puerto Rico ellen még lehet javítani ezen a borongós pénteken.

KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
FÉRFIAK, B-CSOPORT
1. FORDULÓ
Magyarország–Izrael 14–21
2. FORDULÓ
Magyarország–Puerto Rico 21–19

Az állás: 1. Puerto Rico 1 győzelem/2 mérkőzés, 40 pont, 2. Izrael 1/2, 37, 3. Magyarország 1/2, 35, 4. Ausztria 1/2, 33

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik