„Karrierem legfontosabb mérkőzése előtt állok” – Varga Ádám, az FTC kapusa

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 09:07
Varga Ádám meghálálta Dejan Sztankovics vezetőedző bizalmát (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros és a Paks labdarúgói is jó hangulatban készülnek a döntőre, Varga Ádámra élete meccse vár, Vécsei Bálint az FTC után a tolnaiakkal is MK-aranyérmes lehet.

Nézőcsúcs várható a szerda esti Mol Magyar Kupa-döntőn, korábban ugyanis sohasem igényeltek annyian belépőt, mint most a Paksi FC–Ferencváros összecsapásra. Több mint negyvenezer nézőt várnak a rendezők a Puskás Arénába, márpedig a sorozat történetében még sosem látták élőben ennyien a döntőt. A budapesti zöld-fehérek kedd délután a klub népligeti bázisán edzettek, a paksiak pedig a Puskás Arénában. Arról, hogy milyen összeállításban lépnek pályára az együttesek, egyelőre nem szivárogtak ki információk, ám sejthető, hogy a bajnoki címet védő Ferencváros a kupát is el akarja hódítani, ezért vélhetően a lehető legerősebb csapatával kezd. Egy biztos: a Ferencváros kapuját Varga Ádám védi.

„Karrierem legfontosabb mérkőzése előtt állok – mondta megkeresésünkre az FTC labdarúgója. – Az Üllői úton nevelkedtem, gyermekként és ifjúsági játékosként számos díjat nyertem, ám a Magyar Kupáért járó érem még hiányzik. Remélem, e téren sem lesz hiányérzetem a szerdai meccs után, bár tudom, nehéz összecsapás vár ránk, mert a Paks jól felkészült, taktikus, támadófutballt játszó csapat. Nem tudom, mikor dőlt el, hogy én védek a döntőben, jóllehet Dejan Sztankovics vezetőedző a sorozat előtt eldöntötte, hogy nekem ad lehetőséget a kupameccseken. Ettől persze még a döntő előtt másképpen is határozhatott volta. Nem tette, s örülök az edző bizalmának.”

Jóval a kedd délutáni edzés előtt érkezett Varga Barnabás, a Ferencváros csatára a népligeti edzőközpontba, s mivel rajta kívül már voltak mások is, úgy határoztak, teqballal hangolnak az edzésre. Mondani sem kell, nagyszerű mérkőzést játszott a Varga Barnabás, Pászka Lóránd páros a Tóth Alex, Katona Bálint kettőssel. Látványos labdamenetek, jobbnál jobb megoldások jellemezték az összecsapást, s persze sok-sok nevetés. Aztán öt órakor következett a ráhangolás. Dejan Sztankovics labdarúgói minden idegszálukkal a Paks elleni döntőre készülnek – csakúgy, mint két évvel ezelőtt, magabiztos játékkal szeretnék elhódítani a kupát.

Órát lehetne igazítani a paksiakhoz, hiszen percre pontosan 18 órakor kezdték a döntő előtti napon a ráhangoló edzést. Egyáltalán nem volt ismeretlen a Puskás Aréna számukra, két évvel ezelőtt ugyanis már megismerhették a hangulatát, a játéktér kitűnő talaját – mosolyogva érkeztek a helyszínre. Köztük a korábban látottnál jóval szálkásabb Böde Dániel, valamint Vécsei Bálint (jobbra), aki egyébként 2022-ben még a Ferencváros játékosaként futballozhatott jelenlegi csapata ellen, s emelhette magasba a Magyar Kupát. Szinte hang nélkül, ám annál elszántabban zajlott a gyakorlás, látszott a paksi labdarúgókon, hogy visszavágnának a két évvel ezelőtti 3–0-s vereségért. Tudják, nem könnyű feladat, ám azt is, hogy egy meccsen bármi megtörténhet.
Még az is, hogy Dávid legyőzi Góliátot.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Szerda, 19.30: Paksi FC–Ferencvárosi TC, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik