Sztankovics szerint Tóth Alex a jövő vezéregyénisége lehet

Vágólapra másolva!
2024.05.12. 11:23
Dejan Sztankovics (Fotó: Török Attila, archív)
Mint beszámoltunk róla, a Diósgyőr az Újpesttől elszenvedett 7–0-s vereség után elvette a már bajnok Ferencváros tavaszi veretlenségét, míg a fővárosiak kupadöntőbeli ellenfele, a Paks Zalaegerszegen játszott döntetlent. A szombati NB I-es mérkőzések után így értékeltek a vezetőedzők.

 

DIÓSGYŐR–FERENCVÁROS 2–0

Vladimir RADENKOVICS, a DVTK vezetőedzője: 

Micsoda győzelem!
– A legnagyobb gratuláció a játékosoknak jár. Nehéz hét van mögöttünk, így különösen fontos volt ez a mérkőzés, mindent megtettünk azért, hogy megpróbáljuk feledtetni a múlt heti kudarcot, bár nem lehet meg nem történtté tenni.

Hogyan kezelte a múlt heti súlyos vereséget a két mérkőzés között?
– Nekem is kérdés volt, mi lenne a legjobb reakció, s végül őszintén megbeszéltem a problémákat a játékosokkal. Elmondtam, mit láttam, de meghallgattam őket is, és megpróbáltam emlékeztetni mindenkit, mennyi szép győzelmet értünk el együtt közösen, és ne engedjük, hogy egyetlen szörnyű mérkőzés mindent tönkretegyen.

Úgy tűnik sikerült – mi volt a Ferencváros elleni győzelem kulcsa?
– Tökéletesen motiváltak és szenvedélyesek voltak a futballisták, a pálya fontos területeit szinte végig uraltuk, és a játékosok küzdöttek, látszott, mindent megtesznek a klubért, a mezért, amelyet felvehetnek.

Dejan SZTANKOVICS, a Ferencváros vezetőedzője:

Gondolta volna, hogy a DVTK a múlt heti nulla-hét után ilyen ellenfél lesz?
– Persze. Tudtam, hogy a DVTK nem rossz csapat, és azt is, hogy egy ilyen fiaskóra reagálni kell. Ezért nem gondoltam, hogy ez könnyű meccs lesz. Ugyanakkor mi menedzselni akartuk a játékperceket, olyan futballistákat szerepeltettünk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, esetleg sérülésből tértek vissza és külön kiemelném Tóth Alexet, akire nagyon büszkék vagyunk, a klub saját nevelése, és a jövő vezéregyénisége lehet.

Miért alakult így ez a mérkőzés?
– Hatvanöt percig megfelelően kontrolláltuk az eseményeket, a koncentrációnk is megfelelő volt, de az a cserék után talán kicsit alábbhagyott. Volt néhány balszerencsés pillanat, ilyen előfordul, de a Diósgyőr nagyszerűen küzdött és szerintem jó mérkőzést játszottunk. Nagyon nem szeretek kikapni, ám a mentalitás rendben volt, így nincs okom túlságosan elmarasztalni a csapatot.

Inkább a jövő szerdai kupadöntőre összpontosít?
– Huszonhét-huszonnyolc motivált futballistával dolgozom nap mint nap, és mivel megfelelően küzdenek, megvan a remény arra, hogy szerdán a bajnoki cím mellé a kupát is elhódítsuk.

ZALAEGERSZEG–PAKS 1–1

MÁRTON Gábor, a ZTE FC vezetőedzője:

Hogyan értékeli a mérkőzést?
– Az első félidő nagy részében megleptük a Paksot, sok szép támadást vezettünk, simább is lehetett volna. Az első félidő végén elkerülhető gólt kaptunk, majd a fordulás után mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Mindkét együttes győzelemre játszott, nekem ez azért is fontos, mert – szerintem – a csapat várakozáson felül teljesített, sőt fantasztikus tavaszt produkált, igaz, hátravan még egy meccs. Büszke vagyok a futballistáinkra, és ők is büszkék lehetnek magukra.

Mit gondol, a ZTE az első hatban végez az idény végén?
– Másfél hónappal ezelőtt még a kiesésről beszélgettünk, de akkor is azt mondtam, hogy nem foglalkozunk mással, csak a következő mérkőzéssel. Nem csak rajtunk múlik, hogy ott lehetünk-e a legjobb hat csapat között, az biztos, hogy a magunk részéről mindent megteszünk ezért. Ha februárban valaki azt mondja, az idény végén a hatodik vagy az ötödik helyről beszélgetünk, biztosan elküldik egy alapos kivizsgálásra.

Mit szólt ahhoz, ahogyan a klub és a szurkolók elbúcsúztatták Zoran Lesjakot?
– Nagy elismerés, ha valakinek ilyen őszinte szeretettel megköszönik a munkáját. Hat szép évet töltött itt, meghatározó játékosa a klubnak, ízig-vérig profi futballista, ráadásul nagyszerű labdarúgó. Megérdemelte ezt a köszöntést, sok sikert kívánok neki a továbbiakban.

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője a sajtótájékoztatón:

„Nem vagyok elégedetlen. Többet kezdeményeztünk, mint a hazaiak, többször voltunk a kapujuk előtt, de az igaz, három-négy veszélyes ellentámadást vezetett a ZTE. Voltak lehetőségeink, de kidolgozott nagy helyzetünk nem. Ezzel az egy ponttal biztosan a dobogón végzünk, apró lépésekkel megyünk előre. A kupadöntő miatt nem a legerősebb csapatot küldtem pályára, minden játékosnak más a fizikai állapota, sakkozni kell a terheléssel. A kupadöntő fontos mérkőzés, a Zalaegerszeg elleni találkozóval is a szerdai, Ferencváros elleni fináléra készültünk.”

  1. Ferencvárosi TC3222  5  578–30+48 71 
  2. Paksi FC3216  7  949–41  +8 55 
  3. Fehérvár FC3116  51055–39+16 53 
  4. Puskás Akadémia321410  856–34+22 52 
  5. Debreceni VSC3113  61247–44  +3 45 
  6. Diósgyőri VTK3212  81250–56  –6 44 
  7. Zalaegerszegi TE3212  71353–58  –5 43 
  8. MTK Budapest3212  71342–61–19 43 
  9. Kecskeméti TE3212  61443–44  –1 42 
10. Újpest FC3211  41745–65–20 37 
11. Kisvárda31  8  41935–50–15 28 
12. Mezőkövesd31  5  52127–58–31 20 
az állás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik