Hiába vezetett a Barcika két góllal is, az ETO győzelemmel távozott Borsodból

F. E.F. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:51
Az ETO (zöldben) fordított Barcikán (Fotó: Archív)
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a Kazincbarcika a feljutásért küzdő ETO FC Győrt fogadta. A bennmaradást egy hete kiharcoló Barcika felszabadult játékot mutatott be és hamar kétgólos előnybe került, de Bumba duplájával, valamint Szépe góljával fordított a Győr és 3–2-re megnyerte a mérkőzést. Az ETO a győzelmével újra feljutó helyre lépett.

 

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–ETO FC GYŐR 2–3 (2–1) 
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 700 néző. Vezette: Pintér Csaba (Ország Péter, Nagy Viktor)
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Süttő, Vincze D. (Papp M., 65.) – Kártik, Csilus T., Pekár L. – Pinte P. (Szabó B., 78.), Pethő (Kurdics, 50.). Vezetőedző: Csábi József
ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Vianna (Szujó, a szünetben), Csontos D. – Bánáti,  Anton – Boschilia (M. Diarra, 73.), Bumba, Skvarka (Kiss M., 90+1.) – Lukics (Farkas B., 65.). Vezetőedző: Borbély Balázs
Gólszerzők: Pethő (12.), Gyurákovics (16. – öngól), illetve Bumba (41., 85.), Szépe (57.)
Kiállítva: Pinte (87. – a kispadról)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Jó mérkőzés volt, mert megfelelően felkészültünk az ETO-ra. Eltüntettük a két csapat között lévő különbséget, meg is nyerhettük volna a meccset, amelyet a sok sérülés miatt tíz emberrel fejeztünk be.
Borbély Balázs: – A mérkőzés előtt sérülés miatt kénytelen voltam változtatni a védelmen, s ez meg is látszott a találkozó elején. A cseréink lendületet hoztak a játékunkba, és sikerült legyőznünk a remekül futballozó hazaiakat.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés első 10 perce nem tartogatott izgalmat, helyzetek nélkül zajlott a találkozó ezen szakasza. A 12. percben Pethő remek ütemben ugrott ki a védők mögül, és a kifutó Gyurákovics felett átemelte a labdát. A folytatásban felélénkült a Győr játéka is, de a 16. percben már kettő volt a Barcika előnye: Pekár volt a főszereplője az akciónak, lövése a kapufán kötött ki, de Gyurákovics hátáról bepattant a győri kapuba a labda.

Az iram továbbra sem csökkent, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A 32. percben újabb gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, de kimaradt Pinte nagy helyzete. A 40. percben Tóth Balázs bravúrral tolta szögletre a labdát, melyből szépített az ETO: Bumba a tizenhatos vonaláról talált be. A bekapott gólt követően sem csökkent a Barcika lendülete, de nem sikerült újabb gólt szerezni, hiszen Pethő ziccere kimaradt a félidő végén. 

A fordulást követően sem változott a helyzet, mindkét csapat támadó szellemmel lépett pályára. Az 57. percben ismét szögletet követően voltak eredményesek a vendégek: ezúttal Szépe fejelt a kék-sárgák kapujába. Az egyenlítés után nagyobb iramra kapcsolt a Győr, több ziccerük is adódott, de vagy elkerülte a kaput a labda, vagy elakadt egy-egy hazai lábban. A 85. percben a csereként pályára lépő Diarra indult meg szélen, majd passzolt a középen üresen érkező Bumbának, aki a kifutó Tóth B. mellett a kapuba juttatta a labdát. A Barcika ekkor már emberhátrányban játszott, hiszen a három cserelehetőség kihasználását követően Papp Milánnak sérülés miatt el kellett hagyni a játékteret. A hátralévő percekben a Barcika már nem tudott megújulni, így az ETO kétgólos hátrányt ledolgozva 3–2-es győzelemmel távozott a borsodi városból. Ezzel a három ponttal továbbra is versenyben van a Vasassal a feljutásért Borbély Balázs együttese. 2–3

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik