NB II: a Haladás fellebbez, a Békéscsaba már készül...

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 08:49
(Fotó: haladas.hu)
Korábban beszámoltunk róla, hogy az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. nemzeti első osztályú, az NB II-re is érvényes licenckérelmét május 10-én elutasította, mert nem felelt meg a pénzügyi kritériumoknak. Szerdán aztán rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen tárgyaltak a hogyan továbbról, s kijelentették, hogy a klubot a jövőben is működtetni kívánják és fellebbeznek az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen. Eközben az NB III Délkeleti csoportját vezető Békéscsabánál már úgy számolnak, ha a Haladás bennmarad, de nem kap licencet, akkor a csabai klubot kérhetik fel a másodosztályra (ha az Előre nem tud feljutni önerőből).

A Haladás licenckérelme elutasításának indoklásában a reklámbevételek elmaradása a legfontosabb ok, ami alapján az Elsőfokú Licencadó Bizottság nem látja kellően alátámasztottnak a „vállalkozás folytatásának elvét.” A döntés ellen 8 napon belül lehet fellebbezni, amelynek határideje május 18., szombat.

A klub honlapja leszögezi, hogy pénzügyi és bevételi szempontból a klub legfontosabb értéke a versenyrendszerben való indulási joga (licence), amelyből a férfi felnőtt csapat NB II-es, a női felnőtt csapat NB I-es, valamint a jelenleg Vas megye 1. osztályt megnyerő második csapatnak esélye van az NB III-as licenc megszerzésére.

A tulajdonosok a szerdai egyeztetésen felvetett javaslatokat megvitatták és kijelentették, hogy fellebbeznek a döntés ellen, a klubot a jövőben is működtetni kívánják, sőt a licenckérelem fellebbezésében ezt mindenképpen rögzíteni kérik.

A szombathelyi klub jogi képviselője és az ügyvezető a fellebbezés dokumentációját az egyeztetés alapján összeállítja, majd megküldi az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának az előírt határidőig.

A tagi egyeztetésen a tulajdonosok közös döntése alapján a szurkolók képviselői is részt vettek 2 fővel, akiket a május 28-án tartandó Taggyűlésre is meghívtak.

Ha a Haladás nem kap licencet, de a pályán kivívná a bennmaradást, akkor fel kell majd tölteni az NB II-es mezőnyt, amely a következő idényben 16 csapatos lesz. Az MLSZ feltöltési szabályzata értelmében először az NB III-as bajnokság legjobb fel nem jutó csapata lesz jogosult nevezést beadni az NB II-re.

Békéscsabán éppen ezért már úgy számolnak, ha az NB III Délkeleti csoportjának megnyerése után az osztályozón el is buknának, az Előrét kérné fel az MLSZ a másodosztályú indulásra, hiszen két fordulóval a harmadosztályú bajnokság vége előtt az már biztos, hogy az NB III-as bajnokok közül a jelenleg 75 pontos Békéscsaba zár a legjobb mérleggel.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik