Szegedi döntetlennel búcsúzott a Siófok az NB II-től

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:54
A Siófok (fehérben) Szegeden az életéért küzdött, sikertelenül (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a Szeged a Siófokot fogadta. A vendégek szereztek vezetést már emberhátrányban, ám a hazaiak gyorsan egyenlítettek, így maradt a döntetlen (1–1), amely a Balaton-partiak kiesését jelenti.

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–BFC SIÓFOK 1–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1253 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szabó Dániel, Dobos Dávid)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Gera N., 83.), Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Palincsár, 63.) – Magyar Zs. (Haris, 63.), Márkvárt D. – Zuigeber (Nagy R., 78.), Bíró B., Papp Á. – Klausz M. (Gajdos, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
SIÓFOK: Hutvágner – Svedjuk, Hegedűs J. (Csató, 27.), Posztobányi (Debreceni Z., 80.), Varga B. – Varjas, Kitl M. (Vékony, 73.) – Szedlár, Gyurkits, László D. – Dénes Cs. Vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Gajdos (64.), ill. László D. (62.)
Kiállítva: Dénes Cs. (60.)
MESTERMÉRLEG
ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – Ma különösen komoly problémáink voltak a helyzetek értékesítésével, a támadóharmadban nagyon dekoncentráltak voltunk. Az első félidőt végig kontrolláltuk, sok helyzetet kidolgoztunk, ám sajnos nem tudtunk gólt szerezni. A szünet után ezt folytattuk, de vannak olyan játékosok, akik nem a legjobb hozzáállással lépnek pályára. Biztos, hogy negyedikek leszünk, de ezzel nem vagyunk elégedettek, mert nagyobb céljaink voltak, szerettünk volna feljutni. Sok problémával küzdöttünk, így ebben a ligában akár még jó helyezésnek is mondhatnám a miénket. A nap végén nagyon csalódott vagyok. Még lehet hat pontot szerezni, ez lesz a célunk a hátralévő két meccsen.
JENEY GYULA: – A csapat a szívét-lelkét beleadta a mérkőzésbe, emellett futballozott is, és megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Sajnálom, hogy nem tudtam többet kihozni ebből az együttesből. Ez az egy pont a hátralévő két mérkőzésre még erőt kell, hogy adjon.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Szeged kezdte jobban a mérkőzést, előbb Magyar Zsolt lőtt messziről éppencsak mellé, majd Bíró Bence az ötös bal oldali  sarkáról tüzelt el keresztbe a kapu előtt. Nem késett a meccs újabb, immár elég nagy helyzete, hiszen még húsz percen belül remek bal oldali akció végén Márkvárt Dávid passza után Papp Áron találta el a bal oldali kapufát.

Még félóra sem telt, már volt egy hatalmas védése Hutvágner Gergelynek, amikor szegedi szöglet után Bíró Bence hat méterről fejelt meg a labdát a földre, amelyet a kapus oldalra vetődve kiütött a gólvonal előtt.  A hazai alakulat remek oldalváltásokkal és szélső játékkal került rendszeresen a siófoki védők mögé, ám a 16-oson belüli megoldások nem jöttek össze. Mindent elmond a hazai fölényről, hogy az első félidőben tizenkét szögletet rúghattak a szegediek, miközben Hutvágnernek több bravúros védése is volt.

Hatalmas siófoki helyzettel indult a második félidő, amikor a félpályánál elveszített labda után Dénes Csanád lőtte telibe a bal kapufát. Azt ezt követő esemény Dénes Cs. piros lapja volt, így fél órát emberelőnyben játszhatott a Szeged. Hideg zuhanyként érkezett a siófokiak vezetőgólja László Dávid révén, ám két percen belül egyenlített a Szeged: Gajdos Zsolt éppen csak beállt, az első labdaérintése fejes gólt volt.

A hajrában már kevés hazai helyzet alakult ki, hiszen a Siófok foggal, körömmel védekezett, és megőrizte az ikszet, ám ezzel elbúcsúzott az NB II-től, míg a Szeged elveszítette a legutolsó esélyét a feljutásra. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a 4. helyezett Szeged a kiesés szélén álló Siófokkal szemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik