Katonák is szurkolhatnak

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2003.01.29. 21:31
Címkék
Bár itthon újabb havazást és szibériai hangulatot jósolnak a meteorológusok, a válogatott hamarosan megkezdi a tavaszi menetelést. Igaz, nem itthon, a jeges-havas, esetleg lucskos, süppedős pályákon, még csak nem is valamelyik vadonatúj elegáns műfüves játéktéren, hanem Cipruson.
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Gellei Imre kapitány a légiósokra is figyel
Larnacában február 12-én hivatalos nemzetek közötti válogatott találkozóra kerül sor, amelyen a mieink a rég nem látott Bulgáriával mérkőznek. Nekünk, magyaroknak réges-régi emlékeink vannak a balkáni nemzeti együttessel kapcsolatban. Sokan emlékeznek arra a gyászos emlékű találkozóra, amikor a Hoffer József dirigálta magyar csapat 3:0-s vereséget szenvedett Szófiában, ellenben kedves emlék az 1968-as mexikói olimpiai döntő, amikor a mieink diadalmaskodtak 4:1-re. A két együttes régen találkozott, így különösen érdekes lehet ez a ciprusi összecsapás.
S még az is előfordulhat, hogy láthatjuk a mérkőzést.
Ez persze csak feltételezés, mint ahogy az is, hogy ott lehet a már kialakult keretben a Cipruson futballozó Sebők József, no meg visszatérőként Miriuta Vasile. Gellei Imre szövetségi kapitány csütörtökön jelöli ki a keretet, amelyben igazán nagy meglepetés vagy szenzáció aligha várható. Ami biztos: nemzeti csapatunk február 9-én érkezik meg Larnacába, ahol 12-én, szerdán lép pályára a bolgárokkal szemben. Azt követően 13-án indul vissza a küldöttség. Ha a Magyar Televízióval sikerül egyezségre jutni (amelyet Magyar Zoltán menedzser szorgalmaz…), akkor itthon is láthatja mindenki a 2003-as premiert, ám a helyszínen sem marad szurkolók nélkül a Gellei-gárda, hiszen az ENSZ békefenntartó erők magyar katonái (körülbelül százan) már jelezték érkezésüket. A két szövetség már megállapodott abban, hogy Cipruson is Bulgária lesz a pályaválasztó, így ha győznénk, a diadalt idegenbeli sikerként könyvelhetjük el. A nagyválogatott mellett az olimpiai csapat is Ciprusra utazik, fiataljaink megmérkőznek Bosznia-Hercegovina és Ciprus hasonló korú együttesével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik