A sérült Fiola és Lang is bekerült – itt a magyar válogatott Európa-bajnoki kerete!

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 12:51
Fiola Attila felépülhet a sérüléséből (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte 26 fős Európa-bajnoki keretét! A szakmai stáb azért döntött a 26-nál több kerettag meghívása helyett tartalékok megnevezése mellett, mert ennél több játékossal csökkent volna az edzések hatékonysága, így a tornára történő optimális felkészülés is csorbát szenvedett volna – írja az MLSZ.

A vállsérüléssel bajlódó és korábbi sérülése miatt márciusban a keretből kimaradó Fiola Attila, valamint Lang Ádám is behívót kapott a válogatottba.

Gulácsi Péter és Dibusz Dénes mellett a márciusi keretből sérülése miatt kimaradó Szappanos Péter lett a harmadik kapus, aki bekerült a keretbe. Tóth Balázst a tartalékok között találjuk.

A támadósor talán legnagyobb kérdése az volt, hogy az egyszeres válogatott, a korábban a keretbe is csak egyszer, 2022 novemberében meghívott ifjabb Dárdai Pál felkerül-e a listára. A német másodosztályú Herthában ugyanis az őszi sérülése után remek tavaszt produkált, az idényben 22 tétmeccsen hat gólt és négy gólpasszt ért el. Olvasóink szerint a keretben a helye, de Marco Rossi kihagyta őt.

A labdarúgó Európa-bajnokságra a végleges, 26-os keretet (három kapus és 23 mezőnyjátékos – két hete döntött az UEFA arról, hogy 20-ról 23-ra emeli a benevezhető mezőnyjátékosok számát) június 7-én kell leadni az UEFA-nak. Azon a kereten az első meccsig már csak több orvos által igazolt, súlyos sérülés esetén lehet változtatni, a torna alatt pedig már csak kapusposzton lehet módosítani súlyos sérülés esetén. 


A MAGYAR VÁLOGATOTT 26 TAGÚ EURÓPA-BAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

TARTALÉKOK: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

A válogatott kerettagjainak többsége május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, Ádám Martin, Bolla Bendegúz, Gazdag Dániel és Styles Callum azonban csak később csatlakozik a csapathoz – írja az MLSZ. A válogatott június 3-án utazik el Dublinba, az Írország elleni felkészülési mérkőzés helyszínére, ahonnan a mérkőzést követő napon tér vissza Telkibe, majd június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza utolsó felkészülési meccsét Izraellel. Marco Rossi együttese az UEFA előírásainak megfelelően június 10-én utazik el Németországba, az Európa-bajnokság helyszínére, s Kölnben június 15-én Svájc, majd Stuttgartban június 19-én a házigazda Németország, június 23-án pedig Skócia ellen játssza le csoportmérkőzéseit.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT JÚNIUSI FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
Június 4. (kedd)
20.45: Írország–Magyarország (Dublin)

Június 8. (szombat)
18.00: Magyarország–Izrael (Debrecen)

EB 2024
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik