Verrasztó Evelyn élvezi, ha erős a mezőny

Vágólapra másolva!
2009.12.09. 19:18
null
Verrasztó Evelyn Isztambulban is legjobbját akarja nyújtani (fotó: Mirkó István)
Címkék
Verrasztó Evelyn a 200 méter vegyes világcsúcstartójaként lép rajtkőre a rövid pályás Európa-bajnokságon. Mivel a többi úszóhoz hasonlóan ő is szeretné megjavítani egyéni legjobbját (100 méter vegyesen és 200 méter gyorson is indul) Isztambulban, kijelenthetjük: a szám végén világrekordot mutathat az eredményjelző.


November első hétvégéjén Verrasztó Evelyn végre a legnagyobbak közé küzdötte fel magát: Fehérvári Balázs tanítványa a moszkvai világkupaversenyen 200 méter vegyesen világcsúcsot úszott (2:06.01).

Azóta több nemzetközi versenyt rendeztek szerte a világban, ám idejét senkinek sem sikerült felülmúlnia. Ő viszont arra készül, hogy Isztambulban felülírja saját eredményét. A remélt csúcsról nemigen beszél a Jövő SC-Veolia versenyzője, ám az, hogy élete legjobbját szeretné úszni a rövid pályás Eb-n, egyértelműen ezt jelenti.

„Nem foglalkozom vele, hogy enyém a világrekord kétszáz vegyesen. Nem is kell, hogy bármit jelentsen számomra. Persze örülök annak, hogy én vagyok a világcsúcstartó, de ennyi, nem több” – fogalmazta meg ezzel kapcsolatos érzéseit Verrasztó Evelyn.

„Edzőmmel, Fehérvári Balázzsal sem beszélgettünk arról, milyen eredményt várunk kétszáz vegyesen Isztambulban. Igazság szerint mindketten tudjuk, mit akarunk, mindketten tisztában vagyunk vele, mire vagyok, mire lehetek képes, miről is kellene akkor beszélgetnünk? Alapvető igény magammal szemben, hogy versenyről versenyre javuljak, és mindig azért lépek rajtkőre, hogy megjavítsam egyéni legjobb eredményemet.”

Életszerűtlennek tűnik a világcsúcstartó nyilatkozata, ám akik ismerik, tudják, igazat mond. Boldog, hogy övé a világ legjobb eredménye ebben a számban, ám már előrenéz, az újabb kiváló eredményre gondol. S nem csak 200 méter vegyesen.

„Nem szeretnék különbséget tenni a három szám között. A kétszáz vegyes mellett indulok még száz vegyesen és kétszáz gyorson is, és mindenhol jó kis csata vár rám. Száz vegyesen különösen sűrű a mezőny, ott biztosan öldöklő küzdelem folyik majd a helyezésekért. De ez a jó, én ezt élvezem! Már nagyon várom, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság, hiszen azért edzünk, hogy versenyezhessünk. Én pedig nagyon szeretem az éles helyzeteket” – árulta el Verrasztó.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik