Férfi vízi ob I: az FTC került előnybe a döntőben

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 15:27
null
Fotó: Vasas Vízilabda/Facebook
A címvédő FTC-Telekom 13–7-re legyőzte a VasasPlaketet a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén, így előnybe került az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.


Kegyeibe fogadta az időjárás a margitszigeti pólóünnepet: az FTC-Telekom pénteki edzésén még viharfelhők gyülekeztek a Hajós uszoda felett, a férfiélvonal bajnoki döntőjének szombati első mérkőzésére viszont kisütött a nap. A zöld-fehérek egyértelmű esélyesként várták az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, a Vasas játéka ugyanakkor az idény végére állt össze igazán, Szlobodan Nikics együttese bátran építhetett a BVSC elleni elődöntő utolsó felvonásán mutatott teljesítményére.

Mi is meglepjük a Fradit, mint fociban a paksiak” – mondta barátainak az egyik kissrác, aki a piros-kékekkel szimpatizált. A látottak alapján volt oka a bizakodásra, ugyanis az elsőrangúan bekkelő Szava Randjelovics és Batizi Benedek vezérletével eleinte jól zárt az angyalföldi retesz. Több mint tíz perc alatt egyetlen gólt szerzett a jelentős támadópotenciállal rendelkező Ferencváros, Nagy Ádám góljával még a hazaiak vezettek, de Burián Gergely megúszásával egyenlített, majd a második negyed elején fordított is a Vasas.

Csakhogy Lévaihoz hasonlóan Vogel Soma is fogott, mint a festék, védéseire alapozva az FTC gyorsított a játékán, és Sztilianosz Argiropulosz elemi erejű átlövéseivel néhány perc leforgása alatt ellépett kettővel. Sőt, Edoardo Di Somma klasszikus centereket megszégyenítő húzásával már három volt közte – az olasz légiós eksztázisban ünnepelte a gólját, majd megköszönte az álompasszt Nagy Ákosnak. A nagyszünet előtt Szlobodan Nikics időt kért, de a Vasas nem használta ki az emberelőnyét, a Fradi viszont igen, Varga Dénes villanása után 6–2-nél fordultak a felek. 

A harmadik negyed első felében sem tudta megtörni hosszú gólcsendjét a Vasas, amely próbálkozott becsülettel, ám a ferencvárosi védekezésre és Vogel Somára nem volt ellenszere. Az angyalföldi kapuban Mizsei Márton váltotta Lévait, és rögtön bravúrral kezdett, míg a túloldalon a sok kihagyott fór után Lakatos Soma kihasznált egyet, csakhogy az FTC nyolc nullás sorozata addigra már eldöntötte a mérkőzést.

Az utolsó negyedben csak a különbség volt a kérdés, a zöld-fehérek végül 13–7-re nyertek, de ünneplésről szó sem volt, mert a párharc még nem dőlt el – kedd este ismét a Margitszigeten próbálhatja meglepni a címvédőt a Vasas.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–VASASPLAKET 13–7 (1–1, 5–1, 6–3, 1–2)
Budapest, Hajós uszoda, 1500 néző. Vezette: Kun Gy., Csanádi
FTC: VOGEL SOMA – Vigvári Vendel 1, ARGIROPULOSZ 3, DI SOMMA 2, Molnár E., Mandics, Jansik Sz. Csere: Szakonyi (kapus), Fekete G. 1, VARGA DÉNES 3, Német T., NAGY ÁDÁM 2, Nagy Ákos, Varga V. 1. Edző: Nyéki Balázs
VASAS: Lévai – Konarik 1, SZ. RASOVICS 1, Randjelovics 1, Gábor L., BURIÁN 2, Dedovics 1. Csere: Mizsei (kapus), Bátori, Bedő, Sélley-Rauscher, Batizi, Lakatos S. 1. Edző: Szlobodan Nikics
Emberelőny-kihasználás: 8/3, ill. 11/4
Kettős emberelőny-kihasználás: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Molnár E. (27. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Nyéki Balázs: – Nem kezdtünk jól, de a védekezésünk már az elején feszes volt. A második negyedben ritmust váltottunk, és végig nyugodtak maradtunk. Örülünk a győzelemnek, a következő mérkőzésig a regenerálódásra helyezzük a hangsúlyt.
Szlobodan Nikics: – Tíz percig jól játszottunk, aztán támadásban egyre többet hibáztunk. Fizikailag nagyon nehéz mérkőzés volt, hiányoztak a váratlan húzások, de átbeszéljük a tanulságokat, és készülünk a párharc második összecsapására.

A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
OSC Újbuda–BVSC 17–14 (4–4, 5–4, 3–5, 5–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik