Nincs vége, míg vége nincs

Vágólapra másolva!
2005.10.24. 12:40
Címkék
Négy csapat is az utolsó pillanatokban szerezte meg a győzelmet a profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL hetedik játékhetének vasárnapi mérkőzésein. Az Indianapolis tovább őrzi veretlenségét, a Pittsburgh Steelers pedig megállította a Cincinnatti menetelését. A Denver ötmeccses veretlenségi sorozatot bukott el, míg a San Franciscót tönkreverte a Washington. LaDainian Tomlinson karrierje leggyengébb teljesítményét nyújtotta.
Robert Thomas, a Packers játékosa igen csalódott, miközben a háttérben a minnesotaiak örvendeznek az utolsó pillanatban kivívott győzelem felett
Reuters
Robert Thomas, a Packers játékosa igen csalódott, miközben a háttérben a minnesotaiak örvendeznek az utolsó pillanatban kivívott győzelem felett
Robert Thomas, a Packers játékosa igen csalódott, miközben a háttérben a minnesotaiak örvendeznek az utolsó pillanatban kivívott győzelem felett
Reuters
Robert Thomas, a Packers játékosa igen csalódott, miközben a háttérben a minnesotaiak örvendeznek az utolsó pillanatban kivívott győzelem felett

A leglátványosabb sikert a szezont nagy reményekkel kezdő, de mostanra teljesen szétesett Minnesota Vikings aratta, amely 0-17-ről felállva verte meg az idén szintén gyászosan szereplő Green Bay Packers –t.

A kiváló irányító, Brett Favre és csapata az első félidőben lerohanta a Vikings-t, és ekkor úgy tűnt, a szakmai és erkölcsi értelemben is mélypontra süllyedt Minnesota végképp szétesik. (Másfél hete a csapat játékosai közül jópár vad szexpartit csapott ugyanis egy jachton, és a hatóságok jelenleg is vizsgálódnak az ügyben.)

A második félidőben aztán valahogyan összerántotta magát a Vikings, amely három perccel a meccs vége előtt a vezetést is megszerezte, de 54 másodperc még hátra volt, mikor a végig remekül dobó, 315 yardig és 2 TD-passzig jutó Favre mezőnygól-lehetőségig vezette az övéit, amelyet ki is használt és egyenlített a Packers.

A hátralévő időben két jó passzal a Green Bay 38 yardos vonaláig hozta fel magát a Minnesota, de már csak arra volt idejük, hogy Paul Edinger rúgó rendkívül táviolinak számító 56 yardról megpróbálkozzon a mezőnygóllal. "Elrúgtam, és láttam, hogy van benne erő, úgyhogy rohantam a labda után, mintha el akarnám kapni – és bement" – örvendezett az egyéni csúcsot jelentő távolságból belőtt hárompontos találat szerzője. "Azt mondják, a győzelem mindent meggyógyít, és valóban remek érzés" – lelkesedett a még mindig csak két sikerrel álló Minnesota védőjátékosa, Napoleon Harris is.

"Inkább eldobtam a sisakomat, mert tudtam, hogy úgyis a földre döntenek a többiek" - Josh Brown, a Seahawks rúgója a mindent eldöntő mezőnygól után
"Inkább eldobtam a sisakomat, mert tudtam, hogy úgyis a földre döntenek a többiek" - Josh Brown, a Seahawks rúgója a mindent eldöntő mezőnygól után
Egy másik rúgó is az utolsó pillanatban segítette győzelemhez csapatát, ráadásul a seattle-i Josh Brown a mindent eldöntő 50 yardos előtt 55 yardról is betalált egyszer. A Dallas Cowboys sokáig vezetett a Seahawks ellen, de 40 másodperccel a meccs vége előtt előbb egyenlítettek a Sólymok, majd a texasiak támadásából egy interceptionnel vissza is szerezték a labdát, és még épp maradt egy másodpercük arra, hogy Brown megpróbálozhasson a rúgással. "Tudtam, hogy be fog menni, még azelőtt, hogy odaálltam volna a labda mögé, akárcsak a korábbi gólomnál" – árulta el a meccs után az igencsak magabiztos kicker.

A New York Giants 23-10-es hátrányból fordított az utolsó öt percben az ötmeccses győzelmi sorozat után veszítő Denver Broncos ellen, pedig a Vadlovak majdnem 400 yardot hoztak össze támadásban. A Giants és másodéves, de egyre érettebb játékot nyújtó irányítójuk, Eli Manning nem kis meglepetésre már négy győzelemmel áll.

A Philadelpia Eagles tízpontos vezetéssel nyitott a liga magasan legjobb runningbackje, LaDaininan Tomlinosn révén főleg futójátékban bivalyerős San Diego ellen, de a második félidőben a Chargers bő tíz perc alatt megfordította az állást. Tették mindezt annak ellenére, hogy az Eagles levette a pályáról Tomlinsont: a vitán felül fenomenális labdavivő karrierje legszerényebb produktumával 17 kísérletből összesen csak 7 yardig jutott, és ha kivesszük leghosszabb, mindössze hét yardos futását, a teljesítménye már egy igen kerek számmal mérhető…

Ennek ellenére a Chargersnek komoly esélye volt a győzelemre, miután két és fél perccel a találkozó vége előtt 40 yardról lőhetett mezőnygólt gárda, és egy TD-nyi előnybe kerülhetett volna. Ekkor azonban (stílszerűen) beütött a mennykő a villámosoknál: az idén eddig csak hibákkal kitűnő philadelphiai speciális alakulat blokkolta a rúgást, Matt Ware pedig felkapta a labdát és a célterületig nyargalt vele. "Utoljára gimnáziumban szereztem touchdown-t" – vigyorgott a másodvonalbeli védőjátékos a találkozót követően.

LaDainian Tomlinson (a labdával) nem sok sót evett meg az Eagles védői közt
LaDainian Tomlinson (a labdával) nem sok sót evett meg az Eagles védői közt

Szavazás

Kié lesz a Super Bowl?

Írja be az itt látható számot!
Tovább őrzi veretlenségét az Indianapolis Colts, bár Peyton Manningék nem nagyon vághatnak fel a liga egyetlen győzelem nélküli csapata, a szinte csak a futást erőltető Houston Texans elleni, csak a második félidőben kivívott győzelemre.

A Pittsburgh Steelers megálljt parancsolt az év eddigi meglepetéscsapatának, a Cincinnatti Bengalsnak, amely csak akkor tudott touchdownt elérni, mikor ellenfele már 21 ponttal vezetett. A Steelers a harmadik negyedben 17 pontot csinált és bebiztosította a győzelmet, a negyedikben pedig már csak futtatta a labdát, összesen 221 yardot elérve ily módon.

Az NFL leggyengébb divíziójában, az NFC északi csoportjában "vitézkedő" két gárdának sikerült győznie, de mind a kettő nálánál is gyengébb alakulatot vert meg, pedig ilyet nem könnyű találni. A Chicago Bears a teljesen szétesett korábbi nagycsapatot, a Baltimore Ravenst győzte le szoros meccsen, a Detroit Lions pedig egy másik pofozógépet, a Cleveland Browns-t verte nagy nehézségek árán két elég alacsony színvonalú meccsen.

A 7. játékhét eredményei

  • Detroit - Cleveland 13-10
  • Green Bay - Minnesota 20-23
  • Indianapolis - Houston 38-20
  • Kansas City - Miami 30-20
  • New Orleans - St. Louis 28-17
  • Pittsburgh - Cincinnati 27-13
  • San Diego - Philadelphia 17-20
  • San Francisco - Washington 17-52
  • Dallas - Seattle 10-13
  • Baltimore - Chicago 6-10
  • Buffalo - Oakland 17-38
  • Denver - N.Y. Giants 23-24
  • Tennessee - Arizona 10-20
A San Francisco 49ers ötödik vereségét is elszenvedte, ráadásul a várakozásoknál jobban szereplő Washington alaposan eltángálta őket, bár 52-7-es vezetés után kissé visszavett a tempóból a fővárosi gárda.

Az Oakland Raiders is fölényesen nyert a Buffalo Bills ellen, míg a kezdőirányítóját, Marc Bulgert és két legjobb elfogóját, Torry Holtot és Isaac Bruce-t is nélkülöző St. Louis Rams tartalékosan is győzött a New Orleans Saints ellen, amelynek sikertelen szezonjára rányomja bélyegét a Katrina hurrikán pusztítása. A Tennessee Titans pedig lassan minden valamirevaló kezdőjátékosát elveszíti sérülés miatt, így az Arizona Cardinals is fordítani tudott ellenük tízpontos hátrányból.

Péneteken a Wilma hurrikán érkezése miatt előrehozott meccsen a Kansas City Chiefs győzött a Miami Dolphins otthonában, hétfőn pedig Michael Vick és az Atlanta Falcons fogadja majd a New York Jets együttesét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik