Buzsáky gólja sem segített a Plymouth-on

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2005.09.21. 00:00
Címkék
Végig pályán volt Buzsáky Ákos a Plymouth Argyle másodosztályú labdarúgócsapatának keddi Ligakupa mérkőzésén, amelyen magyar középpályás szerezte csapata egyetlen gólját. Buzsáky szabadrúgásból talált a Barnet kapujába, csapata azonban így is 2-1-es vereséget szenvedett a negyedosztályú együttestől, és kiesett.

Buzsáky Ákost telefonon értük el, és a játékos bővebben is beszámolt a tegnapi mérkőzésről. A góljára így emlékezett vissza:

- A kaputól mintegy 23-24 méterre, a jobbösszekötő helyén szabadrúgáshoz jutottunk. Mivel ballábas szög volt, én álltam a labda mögé, nekifutottam, majd ballal megcéloztam a kapu jobb oldalát. Szerencsére nagyon jól eltaláltam, így a labda pont a jobb felső sarokban kötött ki.

- A második félidő elején újra a hazaiak jutottak előnyhöz, de a beszámolók szerint önnek majdnem sikerült újra egalizálni az eredményt.
- Igen, sajnos másodszor is hátrányba kerültünk, és utána hiába próbálkoztunk, nem sikerült újabb gólt szereznünk. A lehetőségemről csak annyit, hogy az ellenfél térfelének közepén szereztünk labdát, amit 27-28 méterről ellőttem, de pechemre a felső lécről kifelé pattant a labda.

- Nagy csalódás, hogy kiestek a Ligakupából?
- Számomra igen. Sajnos úgy éreztem, hogy nem mindenki állt hozzá úgy a mérkőzéshez, ahogyan kellett volna, egyesek kissé kényelmesen futballoztak. Hozzá kell azt is tennem, hogy ellenfelünk teljesen megérdemelten jutott tovább, ők százhúsz százalékon pörögtek, küzdöttek és hajtottak.

- Önnek hogy ment a játék?
- Az első félidőben, úgy érzem, jól játszottam, a másodikban azonban, miután hátrányba kerültünk, hátulról állandóan felívelték a labdát, így sokszor kimaradtam a támadásokból.

- A bajnokságban jelenleg nyolc ponttal a 21. helyen állnak. A cél a bentmaradás?
- Nem, a középmezőny az elvárás, amire jelenleg minden esélyünk megvan, hiszen a játékoskeret alkalmas rá, és még rengeteg mérkőzés van hátra.

- A bajnoki meccseken általában cserepadra ültették az elmúlt hetekben. Miért?
- Mivel az előző edzőnket elküldték, jelenleg az eddigi pályaedző irányít, aki kitett a kezdőcsapatból. Nemsokára azonban már új edzőnk lesz, és mindent megteszek azért, hogy újra a csapatba kerüljek, ami azért is nagyon fontos, mert nagyon szeretnék a soronkövetkező válogatott-mérkőzésekre is meghívót kapni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik